КРАЈ ДРАМЕ СРПСКИХ ТУРИСТА: Два аутобуса са путницима из Рима стигла у Србију

Танјуг

27. 06. 2022. у 11:13

ДВА аутобуса са 74 путника, који су били блокирани на аеродрому у Риму, стигла су у Србију и за мање од сат и по биће у Београду, изјавио је Танјугу амбасадор Србије у Италији Горан Алексић.

КРАЈ ДРАМЕ СРПСКИХ ТУРИСТА: Два аутобуса са путницима из Рима стигла у Србију

Фото: ЕПА

Он је подсетио да је реч о нашим путницима који јуче нису успели да се врате из Рима летом "Визера" у Београд.

- Аутобусима су кренули у 17 сати из Рима за Београд. Аутобусе смо обезбедили одмах у договору са директором аеродрома "Чампино" и сви који су желели кренули су аутобусима у 17 часова. Сада се налазе на прелазу Батровци и биће за мање од сат и по у Београду - рекао је Алексић.

Додао је да у једном аутобусу има 34 путника, а у другом 40, као и да су то путници који су одмах хтели да крену за Београд.

- За оне који су хтели у сопственој режији да се врате обезбеђен је хотел и смештај за данас и сутра и они ће сами купити карте и доћи у Београд - рекао је Алексић Танјугу.

Каже да је ситуација била доста компликована на аеродрому у Риму, пошто није постојала могућност за повратак неким другим летом у скоријем периоду.

- Одличну сарадњу смо имали са нашим грађанима. Ово је добар пример сарадње и координације Министарства спољних послова и амбасаде Србије у Риму која је омогућила да се ова компликована и напета ситуација реши - рекао је Алексић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ШТА ЗНАЧИ РЕЧ АМИН? Верници је стално користе - многи не знају право значење