НОВИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА ДИНАСТИЈУ КАРАЂОРЂЕВИЋ: Бајдену тражили новац за двор - огласио се принц Владимир

Д. Б. М.

21. 06. 2022. у 08:00

ТЕК што се стишала бура око абдикације принца Петра, двор Карађорђевића поново бележи потрес. У средишту нових подела унутар ове породице је писање "Њујорк поста", који је пренео сазнање да је Александар Карађорђевић тражио новчану помоћ за обнову дворског комплекса на Дедињу од Хантера Бајдена, сина америчког председника. Иначе, тај простор није њихово власништво, већ државе Србије.

НОВИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА ДИНАСТИЈУ КАРАЂОРЂЕВИЋ: Бајдену тражили новац за двор - огласио се принц Владимир

Фото П. Митић

Како пише дотични лист, преписка Карађорђевића и млађег Бајдена откривена је у изгубљеном, а затим пронађеном Хантеровом лаптопу. Из компјутера су извучене важне чињенице које су касније обелодањене и где се виде и молбе престолонаследника и његове супруге.

Служба за односе са јавношћу Карађорђевића нам је саопштила да принц Александар не жели да коментарише писања америчког листа, коме је претходно изјавио:

- Имали смо проблема са државним буџетом за краљевски комплекс који се састоји од две палате које је саградио краљ Александар. Надали смо се да би Хантер могао, са својим оцем, да помогне.

Према запису у Хантеровом календару, састанак са Карађорђевићима десио се 3. новембра 2015. и трајао је 30 минута. Поруке са хард-диска, наводи "Њујорк пост", сугеришу да су се јуниорови апетити проширили и на Србију. Чланови краљевске породице су били захвални млађем Бајдену.

Принц Александар је за "Пост" рекао да верује да се "ништа није догодило" после разговора са Бајденом - али је додао да је "Влада Србије коначно обезбедила буџет" за одржавање палате.

Поступак најстаријег Карађорђевића наљутио је његовог братанца, принца Владимира. Он је на свом фејсбук-профилу написао:

- Ми, потомци, краљевића Андреја још једном смо дубоко разочарани поступцима принца Александра и његове друге супруге из Грчке, Катарине.

Фото: А. Станковић

Принц Владимир пише да ово није први, па чак ни други пут да Александар Карађорђевић делује иза леђа осталих чланова породице.

- Епизода са Хантером Бајденом је истовремено болна и мучна. Џо Бајден, садашњи председник САД, био је највећи гласноговорник илегалног НАТО бомбардовања Србије и покушаја сецесије КиМ 1999. године. Тражење новца од Хантера Бајдена, иза леђа породице, представља само по себи злочин. То је и огроман злочин према српском народу који је прошао 78 дана пакла 1999. године - написао је Владимир Карађорђевић.

САМОВОЉА

Принц Александар није глава породице Карађорђевић, јер је укинута монархија и породични правилник из 1945. године. Он нема право да се обраћа било коме у наше име, а у вези са имовином династије, уколико томе нису претходиле опсежне консултације са осталим члановима породице - тврди Владимир Карађорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (23)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини