ИНЦИДЕНТ НА МАЂАРСКО-СРПСКОЈ ГРАНИЦИ: Нападнуто возило, један граничар повређен

Новости онлине

17. 06. 2022. у 18:45

НА МАЂАРСКО-српској граници код места Кунбаја данас се догодио инцидент када су мигранти каменом у главу погодили једног граничног полицајца, саопштила је мађарска полиција.

ИНЦИДЕНТ НА МАЂАРСКО-СРПСКОЈ ГРАНИЦИ: Нападнуто возило, један граничар повређен

Фото: Shutterstock/Илустрација

У мађарској полицији наводе да је њихов службеник задобио лакше телесне повреде и да је покренута истрага због насиља над службеним лицем.

Мигранти су такође оштетили и службено возило, као и контејнер за одмор.

Од почетка године забележено је 238 напада на граничаре у жупанијама Чонград-Чанад и Бач-Кишкун, које се граниче са Србијом, кажу у мађарској полицији.

Бацање камења, цигли, кочева, штапова, па и песка на униформисана лица постало је уобичајено, а до сада је повређено 28 полицајаца. Насилним поступцима миграната оштећено је 120 возила и 19 надзорних камера, а браве на заштитној огради поломљене су у 33 случаја.

Број илегалних прелазака границе је у порасту, а мигранти се све агресивније понашају, констатују у полицији суседне земље.

Полицајци и војници који бране границу и даље ће предузимати одлучне мере према прекршиоцима, истичу у мађарској полицији.

Само током јучерашњег дана мађарски полицајци и војници привели су 610 илегалаца, а 234 особе су спречене да нелегално уђу у земљу.

Мађарске власти ове године ухапсиле су око 97.000 особа које су илегално боравиле на територији Мађарске, што је дупло више него у исто време прошле године.

(РТС)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте обуку младих тенкиста српске армије

БОНУС ВИДЕО: ЦЕНЕ ГОРИВА ДИВЉАЈУ - Немци и Британци суочавају се са великим поскупљењима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (1)

РУШИ МИ СЕ СВЕТ: Прво оглашавање Бекуте о Мркином тестаменту (ФОТО)