"ХУЛИГАНИ" СА МЕТЛАМА: Очистили споменик страдалима у НОБ, прети им казна од 50.000 динара! (ФОТО)

Ј. ИЛИЋ

07. 06. 2022. у 10:15

ПИДИКАНЦИ на окупу" име је неформалне групе мештана Баваништа код Ковина окупљених на "Фејсбуку" који би, ако локална власт истраје у намери, могли да плате високе казне што су, на своју руку - уређивали село!

ХУЛИГАНИ СА МЕТЛАМА: Очистили споменик страдалима у НОБ, прети им казна од 50.000 динара! (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Грађани су засукали рукаве у акцији чишћења споменика жртвама рата, али их је у томе спречила комунална инспекција, претећи чак и да ће бити ухапшени, јер то што раде није "надлежност грађана", већ општине Ковин.

Пидиканци, како себе зову, окупили су се прошле суботе у намери да уреде простор око споменика страдалих Баваништанаца у НОБ-у, и то о свом трошку, али се њихова добра намера претворила у скандал.

Комунална инспекција општине Ковин је дошла по пријави, како су обавештени, и захтевала да посао прекину, претећи прекршајним казнама од по 50.000 динара.

- Инспектори су нас два сата малтретирали, три пута су звали полицију, претили да ће нас ухапсити. Полиција није хтела да дође, јер није почињено никакво кривично дело. Називали су нас групом хулигана, а ту су биле само жене с метлама и један мушкарац. Кажу, није наше да то радимо, а 30 година они чија је дужност нису очистили споменик - прича мештанка која је учествовала у акцији.

Записник у коме је стајало да су прекопавали јавну површину и одлагали шут на магистрални пут, грађани су одбили да потпишу.

- Захтевали смо нови записник, јер то што су они написали није било тачно. Када су сачинили нови записник, потписали смо - каже Татјана Обрадовић.

Она наводи да је група добила подршку мештана, али и адвоката који су их посаветовали да надлежни не могу да их казне, већ би требало да им плате јер су обавили посао који они нису, а требало је.

Баваништанци су љути, и понављају да ће наставити да уређују село, јер не прихватају да неко то може да им забрани.

У општини Ковин јуче нисмо успели да ступимо у контакт са овлашћенима за комуникацију са новинарима. Како нам је речено, службеница није била у канцеларији, а њен службени број мобилног нису хтели да нам дају.

Хоће ли мештанима стићи прекршајне казне, или ће општина одустати од тога, знаће се наредних дана.

БОНУС ВИДЕО - ОН ЈЕ ДОНЕО ЏОН ТРАВОЛТА ФРИЗУРУ У БЕОГРАД: Пет минута са фризером Ратком Шоботом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (1)

И ДАЉЕ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА МОРЕ: Vogue Hotel у Бодруму је у сваком смислу одличан избор и у њему ће уживати цела породица