"НОВОСТИ" ОБРАДОВАЛЕ ШТИЋЕНИЦЕ ДОМА: У сарадњи са модним кућама "Балашевић", "Дилајн" и "Опозит" 15 матуранткиња добило свечане тоалете

А. З. К.

26. 05. 2022. у 09:24

ФОНДАЦИЈА хуманости компаније "Новости", у сарадњи са модним кућама "Балашевић", "Дилајн" и "Опозит", обрадовала је јуче матурским хаљинама и ципелама 15 штићеница Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Пандемија вируса корона претходне две године стопирала је ову традиционалну акцију наше компаније, али је јуче она поново настављена.

НОВОСТИ ОБРАДОВАЛЕ ШТИЋЕНИЦЕ ДОМА: У сарадњи са модним кућама Балашевић, Дилајн и Опозит 15 матуранткиња добило свечане тоалете

Фото З. Јовановић

Међу девојкама које су добиле хаљине од "Балашевића", "Дилајна" и ципеле од "Опозита" биле су штићенице из домова "Моше Пијаде", "Дринка Павловић" и Материнског дома, који припадају Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Матуранткиње су јуче усхићено бирале најлепше одевне комбинације и уклапале их са ципелама. Нису мањкали ни савети међу пријатељицама, разгледале су све свечане тоалете, договарале се која ће којој припасти. Ово је био само почетак припрема за предстојеће прославе којима ће ове девојке обележити крај школовања и прелазак у средњу школу.

Девојке јуче нису скривале узбуђење, неке од њих нису се двоумиле која ће хаљина бити њихова.

- Одабрала сам белу хаљину и много ми се допада. Мало ме брине да ли ће ми лепо стајати, али има времена до прославе, надам се да ћу успети да средим све ако ми буде велика - рекла је за "Новости" једна од штићеница.

Руководилац Дома Снежана Миловановић рекла је јуче да су девојке биле посебно срећне и узбуђене када су сазнале да ће добити хаљине за прославу.

- Мај је месец матура и то је традиционално прерасло у сарадњу са Хуманитарним фондом "Новости" - рекла је Снежана Миловановић. - Годинама су наши млади почаствовани тиме да могу да буду опремљени за тај дан који је њима јако важан. Међу овим девојкама су ученице основних и средњих школа, и много им значи да буду тог дана лепо и свечано обучене. Једва су чекале да им стигну хаљине.

Осим што Фонд наше компаније традиционално већ 20 година увесељава матуранткиње из Звечанске, у овој акцији највећу помоћ већ неколико година пружају модне куће "Балашевић" и "Дилајн", а на листу хуманих ове године уписала се и компанија "Опозит".

У компанији "Опозит" рекли су да се они радо одазивају оваквим акцијама, јер верују да њихово мало некоме много значи. Они су девојкама пожелели да у њиховим ципелама сигурним кораком закораче у свет одраслих.

НИШТА ЛЕПШЕ ОД ОСМЕХА

КРЕАТОРКА и власница модне куће "Дилајн" Дијана Радоњић рекла је да су они оберучке прихватили позив да учествују у овој хуманитарној акцији.

- Јако ме радује чињеница да је свест у нашем друштву на таквом нивоу да се све више људи одазива на овакве позиве. Нема ништа лепше него када својим скромним доприносом измамите осмехе на лицима тих младих људи. Задовољство је моје - рекла је Дијана.

НИ МЛАДИЋИ НЕЋЕ БИТИ ИЗОСТАВЉЕНИ

СВЕЧАНЕ тоалете јуче су добиле младе даме, али ни момци неће бити изостављени ове године. Јуче током доделе хаљина, компанија "Треф спорт" потврдила је да ће они обрадовати младиће из дома. Момци до краја недеље могу да очекују да ће добити ципеле, патике, фармерке и кошуље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СМАЊУЈЕ СЕ ШАНСА УКРАЈИНАЦА: Силовит напад Руса на Лисичанск - огласио се заменик Кадирова