БИВШИ ГЛУМАЦ САДА ВЛАДИКА: Растко Лупуловић, сада отац Иларион, изабран за викарног епископа новобрдског

В. Н.

24. 05. 2022. у 10:49

РАСТКО Лупуловић, глумац који се замонашио и узео име Иларион, Свети архијерејски сабор Српске православне цркве именовао је у патријарховог викарног епископа новобрдског.

БИВШИ ГЛУМАЦ САДА ВЛАДИКА: Растко Лупуловић, сада отац Иларион, изабран за викарног епископа новобрдског

Фото: Принтскрин

Бивши глумац све је изненадио својом одлуком када се, у јеку популарности, 1996. године замонашио, да би 2013. био постављен за игумана у манастиру Драганац, недалеко од Гњилана у Косовском Поморављу.

Растко је рођен 1974. године у Београду, а публика га памти по улогама у филмовима "Биће боље" и "Пакет аранжман" и серији "Отворена врата".

На почетку каријере важио је за једног од најбољих српских глумаца, па је за своја остварења, још као млади глумац одликован једном од најпрестижнијих награда "Стеријиног позорја", а добитник је и награде "Зоран Радмиловић". Завршио је Факултет драмских уметности и био један од најбољих глумаца своје генерације. Међутим, одлуку да се замонаши сматра најважнијом у животу.

- Никада нисам зажалио нити сам се покајао што сам постао монах. Напротив, често ми се догађа да Богу благодарим што ми је помогао да се определим за овај пут јер, наравно, све је засновано на човековој слободној одлуци. Без слободне одлуке свакога од нас нема ни праве слободе. Љубав и слобода је оно нешто за чим сам ја кренуо - рекао је Лупуловић у једној емисији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ МОЋНА Реакције Руса после турске подршке Финској и Шведској за улазак у НАТО