ИНВЕСТИЦИЈА ОД 250 МИЛИОНА ЕВРА: Представљено прво гејминг село у Београду

Novosti online

23. 05. 2022. у 17:39

НАША земља полако, али сигурно, постаје центар гејмера. Тим поводом протеклог викенда је у нашој престоници одржано прво јавно представљање пројекта Gaming Villige-a у Белеxпо центру где су се окупили неки од највећих светских имена из света Црипта, Гејминг и ИТ-а.

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 250 МИЛИОНА ЕВРА: Представљено прво гејминг село у Београду

Фото: Приватна архива

Република Србија је препознала потенцијал и значај ове инвестиције вредне 250 милиона евра и отпочела преговоре са директором Gaming Villige-a Страхињом Тошићем, који представља инвеститоре пројекта. Интересовање је било на завидном нивоу, а чињеница да су људи из целог света дошли у Београд искључиво како би присуствовали детаљном представљању пројекта.

- Већ имамо интересовања за мултипликацију пројеката и заинтересованост за давање франшизе у 8 земаља. Наравно, Република Србија ће као наш поуздан партнер и као прва земља која је увидела сав потенцијал Гејминг индустрије и веровала у нас, бити нас партнер и у даљем развоју, без обзира у којој другој земљи будемо наставили ширење - рекао је Тошић за медије.

На промоцији је био и фудбалер Немања Милетић, који је подржао овај пројекат.

- Свима је крипто у најмању руку нешто несхватљиво, као нешто што може да донесе брзу зараду, али и велики губитак. До сада нисам имао прилику да видим ниједан јасно дефинисан црипто пројекат, који би најобичнији цовек могао да схвати, а да приликом инвестиције у тај новчић буде обезбеђен. Ово је први пут да сам пројекат разумео у целости, као и да улагањем у овај црипто фактички постајем један од власника нечега опипљивог, односно у овом случају, свих објеката, хотела, бунгалова, факултета и свега осталог што се гради у Гејминг Вилииџу, а поред себе имам Републику Србију као партнера. Заиста све похвале овом младом тиму људи на целу са Страхињом Тошићем, за визију, посвећеност, упорност и борбу кроз коју су прошли да би овај пројекат реализовали - рекао је спортиста.

Представљању инвестиције је присуствовао и председник националног савета за Гејминг господин Владимир Цветковић који је испред Републике Србије пружио подрску пројекту Гејминг Виллиге и који је рекао да наша држава пружа пуну подршку пројекту и ради све неопходно за сто бржи почетак изградње Гејминг села.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности