СРПСКА ПОЛИЦИЈА У ВРХУ ЕВРОПЕ: Са наших улица у претходних годину и по почишћени моћни крими-кланови

Агенције

22. 05. 2022. у 19:12

СРПСКА полиција је у претходних годину и по дана са улица почистила најмоћније криминалне кланове и по проценту разрешених кривичних дела налази се у врху Европе, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

СРПСКА ПОЛИЦИЈА У ВРХУ ЕВРОПЕ: Са наших улица у претходних годину и по почишћени моћни крими-кланови

Фото Д. Миловановић

- У граду од два милиона становника и земљи од седам милиона становника тешка убиства се дешавају. Успех полиције је када се то дешава ређе, а највећи успех полиције је када та убиства разреше и расветле. По томе смо у врху Европе - изјавио је Вулин за ТВ Прва, коментаришући два убиства на Бањици и Новом Београду која су се десила недавно.

Он је прецизирао да је полиција за само седам до осам дана расветлила убиство на Новом Београду, а било га је тешко расветлити јер није било мотива.

- Жртва се није бавила криминалом. Мотив је био нешто што се десило пре 12 година, неки бенигни разлог. А шта је посреди? Посреди је престиж међу криминалцима. Како он да докаже себе, да покаже да је велики и моћан ако не убије некога? Поручује - сад ћете да ме се плашите. Ми смо пронашли убицу, доказујемо његове налогодавце - казао је Вулин.

Он је такође саопштио да је расветљено убиство које се десило пре скоро две године у Крагујевцу.

- Овај који је то урадио на Новом Београду урадио је то и у Крагујевцу. Сад смо то доказали и повезали. Са том групом ће бити повезано још неколико различитих убистава. Трагамо интензивно и за оним што се десило на Бањици - рекао је министар полиције.

Вулин је подсетио да је полиција у протеклих годину и по дана почистила са улица најмоћније криминалне кланове, ухапсила Беливука и Миљковића, "који су били страх и трепет, који су владали београдским подземљем, а поготово тржиштем наркотика".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПРАВО САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара