МУП РАДИ ПУНОМ ПАРОМ: Основана Спортска јединица за полицајце и врхунске спортисте

Novosti online

08. 04. 2022. у 18:00

По предлогу министра унутрашњих послова Александра Вулина по први пут и у оквиру Министарства унутрашњих послова, основано је ново одељење, Спортска јединица.

МУП РАДИ ПУНОМ ПАРОМ: Основана Спортска јединица за полицајце и врхунске спортисте

ФОТО: Муп Србије

 Министар Александар Вулин у наставном центру Макиш уручио је решења првим припадницима новоформиране јединице, истакавши да су држава Србија и Министарство унутрашњих послова посвећени развоју спорта и да је претходних годину ипо дана интензивно улагано у развој спорта у полицији.

Он је истакао да ће Спортска јединица засигурно допринети још већој афирмацији и популаризацији спорта у оквиру полиције, али и у оквиру читавог српског спорта.

- Наш примарни циљ је да успоставимо одрживи систем спорта у полицији, који ће бити интегрални део националног спорта. Сваком припаднику Спортске јединице биће омогућено да се припрема и тренира на адекватан начин уз најбоље услове за рад, напредак и развој. Даћемо свој пун допринос како би сте постизали врхунске резултате на домаћим али и међународним такмичењима. Уверен сам да ћете у наредном периоду са успесима на спортском пољу и медаљама, обрадовати и МУП, баш као читаву државу Србију - поручио је министар Вулин у Макишу и додао. - Захваљујући економског напретку државе и подршци које имамо од стране председника Вучића, Министарство унутрашњих послова је сада у прилици да спорт учини доступним свим својим припадницима. Хоћу да спорт буде доступан сваком мом полицајцу.

Министар Вулин, уз кога су у Макишу били помоћник министра Владимир Илић, државни секретар Бојан Јоцић и многи други, искористио је прилику да се посебно захвали Олимпијског комитету Србије, Спортском савезу Србије као и националним савезима чији су представници данас били на промоцији - Боксерском савезу Србије, Стрељачком савезу Србије, Рвачком савезу Србије, Теквондо савезу Србије, Савезу за летеће мете и Савезу за практично стрељаштво. У Макишу су били су и репрезентативци Србије у боксу, џудоу, стрељаштву теквандоу и практичном стрељаштву. Најављено је и оснивање Асоцијације спорта полиције Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАЈНЕЗГОДНИЈИ ПОСАО У СРБИЈИ: Волите фудбал? Ово не може да ради свако - а доказ би могао да уђе у Гинисову књигу рекорда

НАЈНЕЗГОДНИЈИ ПОСАО У СРБИЈИ: Волите фудбал? Ово не може да ради свако - а доказ би могао да уђе у Гинисову књигу рекорда

СУПЕРЛИГА Србије у наредној сезони имаће никада више представника у Европи. Два у Лиги шампиона, једног директно, једног кроз квалификације. Док ће још три представника кроз Лигу Европе и Конференција покушати да направе што бољи резултат на интернационалном нивоу, а какво је стање у домаћем првенству?

01. 06. 2023. у 20:54

Коментари (0)

БОГДАНОВИЋ ПАО У ЗАБОРАВ: Олга Даниловић има новог дечка