"ИЗВИНИ ШТО ТЕ НИСАМ ПОЉУБИЛА ПОСЛЕДЊИ ПУТ": Девојка оставила поруку Матеју Перишу, многи се питају шта се крије иза њених речи

Новости онлине

22. 05. 2022. у 07:51

САНДУК с телом Матеја Периша (27) јуче је допремљен у његов родни град Сплит, а за несрећним младићем жале и грађани Србије, који су у петак у Цркви Св. Анте у Београду дошли да му кажу последње збогом и његовом оцу Ненаду изјаве саучешће и пруже утеху.

ИЗВИНИ ШТО ТЕ НИСАМ ПОЉУБИЛА ПОСЛЕДЊИ ПУТ: Девојка оставила поруку Матеју Перишу, многи се питају шта се крије иза њених речи

Фото: Нестали.хр/МУП

За Сплићанином, који је 18. маја пронађен мртав у Дунаву на београдској Ади Хуји након пет месеци потраге, жале и његови пријатељи, познаници, али и они који га нису познавали. Међу ожалошћенима је и извесна девојка Ж. М., која је Матеју, пошто је његово тело извучено из реке, оставила поруку:

- Извини, молим те, што те нисам загрлила и пољубила последњи пут, што ти нисам рекла колико ми значиш и колико те волим... Опрости, срешћемо се на лепшем месту, знам то.

Фото: Фејсбук/Истина за Матеја Периша

 

Мистериозна девојка је уз ову поруку, коју је објавила у једној од бројних Фејсбук група посвећених Перишу, оставила и три срца, као и уплакане емотиконе. - Она је такође, пошто је откривено да Сплићанин више није међу живима, као своју профилну слику на Фејсу оставила само црну позадину, што представља знак жалости, односно тако је желела да покаже својим виртуелним пријатељима да пати.

Испод те фотографије пријатељи су јој остављали знак питања, али она није желела да објашњава због чега је тужна - каже извор и додаје да се сада људи, који су помно претходних 139 дана пратили потрагу за Перишем, питају ко је та девојка.

- Ако си лично познавала Матеја, треба да кажеш ако нешто знаш... Свака ситница може помоћи у откривању праве истине. Ово ми је мало сумњиво, јер он никога у Србији није познавао, мало је све то чудно - писали су корисници друштвене мреже испод објаве Ж. М.

Новинари су ступили у контакт са Ж. М., а она је објаснила да је Матеја упознала на мору.

- Да, познавали смо се, упознали смо се на мору. Као што већ вероватно знате, радио је као скипер. Упознали смо се на мору, а касније се наставило дружење. Он је био особа која је могла сваког волети, буквално свакога - каже ова девојка и додаје да је Матеј увек имао велике планове.

Подсетимо, Сплићанин је нестао уочи дочека Нове године у Београду, где је дошао с друговима. Како је истрага утврдила, Матеј је кобне ноћи сам изашао из клуба "Готик" у Бетон хали, затим трчао до Сава променаде и ушао у Саву. Његово тело испливало је 18. маја на Ади Хуји, а утврђено је да се утопио, те да смрт није била насилна. Ипак, иако је тело пронађено и агонија завршена, нека питања у вези са овим случајем заувек ће остати без одговора.

- Зашто је изашао из клуба сам, у мајици кратких рукава? Зашто је трчао и покушавао да заустави такси, зашто је ушао у реку, као и због чега је звао Мају Сопту, своју суграђанку, уочи нестанка - подсећа извор.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: СПЛИЋАНИН БОРАВИО У НАПУШТЕНОЈ КУЋИ - Погледајте где је Матеја свратио пре него што му се губи траг

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НЕДЕЉУ 3. ЈУЛ: Сунчано, температура до 36 степени, од среде - пљускови