ВЕЛИКА СРПСКА СВАДБА У ПАРАЛИЈИ: Изненадна одлука, ни родитељи нису знали - власник хотела обезбедио све о свом трошку (ФОТО)

Новости онлине

21. 05. 2022. у 10:19

У ГРЧКОМ летовалишту Паралија, где у организацији града Јагодине, а о трошку донатора и Јединствене Србије, борави 700 чланова српске делегације, на челу са председником те странке и председником Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом, организована је свадба по свим српским обичајима за младенце Филипа Јовића и Мину Бајић из Севојна.

ВЕЛИКА СРПСКА СВАДБА У ПАРАЛИЈИ: Изненадна одлука, ни родитељи нису знали - власник хотела обезбедио све о свом трошку (ФОТО)

Фото: Јединствена Србија

Ово двоје младих који су чланови српске делегације у Грчкој изразили су жељу да ступе у брак и то подно Олимпа на Егејском мору и та жеља им је испуњена. На српској свадби у Грчкој било је 180 гостију, а међу њима и Драган Марковић Палма и градоначелник грчког града Катерини, коме припада Паралија, Константинос Коукодимос.

Власник хотела Актаион, када је чуо повод за организовање славља, дао је бесплатно како простор тако и храну и пиће. Пошто су чланови делегације били и матичари и оркестар, они су овом приликом имали и овај неочекивани радни задатак. Младенци Филип Јовић и Мина Бајић из Севојна изговорили су судбоносно ДА у Грчкој, а по свим правилима и обичајима из Србије. 

- Први пут се десило да је двоје младих људи изразило жељу да се венчају и уђу у брак и то у најлепшој дестинацији за српске туристе на свету - Грчкој и Паралији. За мене је ово веома радостан дан, зато што се све време борим против беле куге и зато што хоћу да се у Србији рађају деца и да само причамо о лепи стварима. Не желим да говоримо о корони и о рату између Русије и Украјине - рекао је Марковић поздрављајући младенце и сватове додавши да је ова свадба најсвечанији тренутак српске делегације у Грчкој.

Фото: Јединствена Србија

- Свадбу смо организовали по свим српским обичајима. Имамо матичаре из Србије, старог свата, кума, девера, саборник. Ја желим младом брачном пару Филипу и Мини да остану дуго заједно и да им породица и родитељи буду срећни. Извињавам се родитељима младенаца што нису присутни јер нису знали, а нисам ни ја знао, да ће се десити тај свечани тренутак. Некада су грађани Србије говорили да немају посла и да нема од чега да живе, па је зато било и мање венчања, а данас је много фабрика у Србији и биће их још, посла има, има и љубави. Србија је насмејана земља и да нам се деца рађају, да свака породица има минимум троје деце - поручио је председник Јединствене Србије.

Марковић се захвалио донаторима који су помогли да 700 чланова делегације из седам српских градова посети Паралију и нагласио да се посебно захваљује партији чији је председник која је такође донатор, јер сав новац који добија на основу броја посланика враћа грађанима који и пуне буџет.

Он је напоменуо да су само прошле године, у години короне за више од две хиљаде људи организована путовања у Египат и Грчку.

Свадби младог брачног пара из Севојна присуствовао је и Константинос Кукидимос, градоначелник грчког града Катерини који је свима из српске делегације пожелео добродошлицу, а младенцима пуно среће и успеха. Он је нагласио да је најзаслужнији за посете Грчкој председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма и додао да га је упознао пре две године да је у њему стекао брата.

БОНУС ВИДЕО: УСКРШЊА ШЕТЊА - Бели лабуд изашао из воде у Зрењанину, малишани одушевљени

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОНЕДЕЉАК, 27. ЈУН: Врео дан пред Србијом, на истоку земље могуће изненађење