КОРАК ПО КОРАК: Како да је инсталирате и користите - Уз апликацију "Телеграм" брзо до актуелих информација

В. Н.

20. 05. 2022. у 19:00

АПЛИКАЦИЈА "Телеграм" је све популарнија међу корисницима друштвених мрежа, нарочито откад је почео рат у Украјини.

КОРАК ПО КОРАК: Како да је инсталирате и користите - Уз апликацију Телеграм брзо до актуелих информација

Фото: Принтскрин/Телеграм

Овај сервис за сигурну размену порука настао је у Русији и до сада је преузет више од 545.000 пута. На "Телеграм" се повезује са бројем мобилног телефона, а контакти се аутоматски уносе из адресара паметног телефона. Корисници "Телеграма" могу да креирају канале који делују као рачуни друштвених медија које свако може да прати. Његов творац може да објави шта год жели, док остали одлучују да ли ће пратити тај садржај.

Корак 1

Потребно је да на својим телефонима у претрази "Гугл плеј" укуцате "телеграм", а затим кликнете на дугме за претрагу означено на тастатури. Први резултат која вам се буде појавио је онај жељени и нову апликацију можете да инсталирате кликом на одговарајуће дугме. Притиском на дугме "детаљи" биће вам додатно објашњено шта све ова апликација садржи, па тек онда можете да започнете инсталацију.

Корак 2

Поступак преузимања "Телеграма" ће се завршити брзо како је започео, а пошто је завршен, можете да покренуте апликацију притиском на дугме "отвори". У прозору добродошлице он ће вас упознати са потребним детаљима, а када се први пут покрене, кликните испод на линк "наставите".

Корак 3

Следећи корак је давање сагласности да ће "Телеграм" добити приступ позивима и СМС притиском на "ОК". Потребно је да потом потврдите сагласност тако што ћете два пута кликнути на "дозволи". Ово би потом требало да вас одведе на нови екран на који можете додати слику, име и опис вашег новог телеграм-канала.

Корак 4

Затим добијате могућност да бирате да ли ћете јавни или приватни канал "Телеграм". Јавни могу да пронађу сви који претражују апликацију, док приватни канали нису део претраге и могу бити добри за клубове или организације, док се јавни програми користе за емитовање вести.

Корак 5

Пошто сте успешно завршили све кораке биће потребно да унесете број мобилног телефона и кликните на ознаку у горњем десном углу или тастер за унос на виртуелној тастатури. Апликација ће затим бити покренута и да бирате вести које желите да пратите. Листа ваших контаката ће се појавити под опцијама, "Нова група", "Нови тајни чет" и "Нови канал", у којима по избору можете претраживати жељене теме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 30. ЈУН: Врело, највиша до 37 степени, грмљавина и пљускови у планинама