ВРАЋАМ СИНА У ЊЕГОВ СПЛИТ Потресне речи Ненада Периша: "Ово је најгори дан у мом животу"

Новости онлајн

19. 05. 2022. у 21:25

ЧОВЕК који изгуби некога као што сам ја изгубио свог Матеја има само једну наду, а то је да му буде што ближе. То ће се једном догодити, ја не знам када, али ће се догодити. Моје мисли и моји погледи увек ће тражити мога сина и увек ћу хтети да му будем што ближе.

ВРАЋАМ СИНА У ЊЕГОВ СПЛИТ Потресне речи Ненада Периша: Ово је најгори дан у мом животу

Фото: AP Photo/Marko Drobnjakovic/МУП Хрватске/Јутјуб/РТЛ

Ми морамо да наставимо да живимо овде на земљи до неког новог сусрета - рекао је Ненад Периш за Слободну Далмацију, из Београда, након што је у ноћи са среде на четвртак стигао у Београд, где је после 139 дана потраге пронађено тело његовог сина Матеја.

Иако тешког гласа још увек довољно јак и храбар да издржи све недаће које су задесиле њега и његову породицу Ненад Периш је упутио јавности молбу.

- Оно што ја желим, желим у договору са својом породицом и мајком мога сина, да обавестим јавност да ће сахрана нашег Матеја бити тиха у кругу најуже породице и родбине. Сви они који буду желели могу се у свом срцу и својој души опростити од нашег Матеја. Стога молим јавност да испоштује ову нашу жељу да се с достојанством, у кругу породице опростимо од нашег Матеја. Молим да људи и јавност то схвате и унапријед им захваљујем на разумевању. Ја лично не одбијам никакво саучешће од никога, али једноставно желим бити у миру и у миру се опростити од свога сина, истакао је Ненад Периш.

- Колико год ја нисам у протеклом раздобљу хтео да признам и прихватим да би се овакав епилог могао догодити, јер је нада увек била присутна у мојим размишљањима, толико човек ипак негде у дубини своје душе мора да покуша да се припреми да би исход могао бити овако трагичан. Поготово због чињенице да је од Матејева нестанка прошло толико времена. Међутим, ништа човека на овакву вест не може да припреми.

- Данашњи дан је био најгори дан у мом животу, а нада је остала негде као мехур у зраку. Јутрос сам био у МУП-у Србије, где су били и представници МУП-а РХ и људи су ми рекли како је нажалост потврђено да се ради о телу мога сина. Срушио ми се свет. Службеници МУП-а Србије и РХ изразили су ми саучешће. Након тога сам се видео са "мојим" београдским свештеницима, оцем надбискупом и папинским нунцијем у Београду. Разговарао сам с њиме и тај разговор ми је од немерљиве користи. Ето, то је крај за мене и Матеја овде у Београду и свог сина враћам кући, у његов Сплит, тужним гласом, плачући је рекао Ненад Периш.

Сутра послеподне у цркви Св. Анте у Београду биће опроштај од Матеја Периша. Периш је посебно истакао да захваљује свима који су протекла четири и по месеца, односно 139 дана до проналаска тела живели и саосећали с његовом породицом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ТРШИЋ У ТРЦИ ЗА ТУРИСТИЧКУ ТИТУЛУ: Родно место Вука Караџића изабрано заједно са још два села да представља Србију на светском такмичењу