АЂИЈУС НЕ ПУШТА НЕБОЈШУ ПАВКОВИЋА НА СЛОБОДУ: Генерал остаје у затвору у Финској

С.Ј.М.

19. 05. 2022. у 15:47

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Механизма за кривичне судове Кармел Ађијус одбио је захтев српског генерала Небојше Павковића да га пусти на превремену условну слободу.

АЂИЈУС НЕ ПУШТА НЕБОЈШУ ПАВКОВИЋА НА СЛОБОДУ: Генерал остаје у затвору у Финској

Фото: Архива Новости

Павковић је то право стекао још 2019. године. Он је осуђен на 22 године затвора, које издржава у Финској и иза решетака је пуних 17 година.


Судија Ађијус је закључио да се Павковић није довољно рехабилитовао и прекјуче је одбио његов захтев за пуштањем из затвора. Није му био довољан ни аргумент генераловог лошег општег здравственог стања, након прегледа који су организовале финске затворске власти. Ађијус сматра да то није препрека наставку његовог притвора и да не постоје хуманитарни разлози за превремено пуштање.


Он се консултовао са још двојицом судија који су приметили да се Павковићеве изјаве медијима последњих година негативно одражавају на показивање његове потребне рехабилитације.

Указују да је Павковић тврдио да је невин, величао деловање Трећа армије Војске Југославије на КиМ и, како кажу, није показивао знаке напуштања тог лажног наратива.

Због тога, иако има неке повољне околности, сматрају да му захтев треба одбити. Ађијус наводи да је отежавајућа околност и тежина злочина за које је Павковић оптужен, као и његова очигледно недовољна рехабилитација.

БОНУС ВИДЕО:

PRONAĐENO TELO NA ADA HUJI: Sumnja se da je u pitanju Matej Periš

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (2)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом