ДЕЦА НЕ СМЕЈУ БИТИ МЕТА БИЛО ЧИЈЕГ ПОЛИТИЧКОГ ЦИЉА Ружић о лажним дојавама: До 12 сати 34 одсто школа у Београду на онлајн настави

Танјуг

17. 05. 2022. у 15:44

ОД 258 основних и средњих школа у Београду, 34 одсто је до 12 сати имало онлајн наставу, каже министар просвете Бранко Ружић и додаје да екипе МУП-а контролишу школе због дојава о бомбама.

ДЕЦА НЕ СМЕЈУ БИТИ МЕТА БИЛО ЧИЈЕГ ПОЛИТИЧКОГ ЦИЉА Ружић о лажним дојавама: До 12 сати 34 одсто школа у Београду на онлајн настави

Фото: Pixabay

Он је, након доделе повеља "Доситеј Обрадовић" награђеним појединцима и институцијама у Ректорату, рекао да ресорно Министарство има сталну комуникацију са МУП-ом, те да су екипе обављале контролу и током ноћи.

- Очигледно да постоји одређена хистерија и да ово има одређену политичку позадину, која свакако иницијално нема везе са нашим главним градом или са државом. У том смислу је недопустиво да било ко изврши удар на најмлађу популацију или будућност једне државе зарад само њима знаног и легитимног политичког циља - рекао је Ружић новинарима.

Он је нагласио да деца не смеју бити мета било чијег политичког циља и додао да се све чини да се ванредна ситуација неутралише.

- Трудимо се да школску годину приведемо крају на регуларан начин. Све надлежне институције и министарства и надлежно тужилаштво имају одговоре на ове изазове - поручио је Ружић и апеловао на разумевање родитеља.

На питање колико ће школе остати у онлајн систему, Ружић је рекао да ће модел наставе бити рефлексија чињенице да ли је утврђено да су објекти безбедни или не.

Током јучерашњег дана у преподневним и поподневним часовима електронском поштом упућене су претње о постављеној експлозивној направи на адресе 173 школе у Београду.

Такође, јуче је била и једна лажна дојава о бомби у Зрењанину.

БОНУС ВИДЕО - БРЗИМ ВОЗОМ СТИГАО У СРЕМСКЕ КАРЛОВЦЕ: Патријарха Порфирија дочекали бајкери и фијакери

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 28. ЈУН: Очекујте тропски дан - Сунчано и веома топло, до 35 степени