"УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ НАСТАВА ОДВИЈА НЕСМЕТАНО": Састанак министара Вулина и Ружића после дојава о бомбама у школама

Novosti online

17. 05. 2022. у 10:28

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем о јучерашњим догађајима када је дојављено да су у великом броју школа на територији Београда наводно постављене експлозивне направе.

УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ НАСТАВА ОДВИЈА НЕСМЕТАНО: Састанак министара Вулина и Ружића после дојава о бомбама у школама

Фото: МУП

Министар Вулин истакао је да се против Србије води специјални рат у којем нису поштеђена ни деца и да наша држава озбиљно приступа решавању проблема лажних дојава о бомбама.

- У току је специјални рат који се води против Србије, а у том рату нису поштеђене ни школске институције, ни деца. Наша држава озбиљно прилази решавању проблема лажних дојава о бомбама. Министарство унутрашњих послова води рачуна о безбедности свих грађана, а посебно деце и учинићемо све да се настава одвија несметано, и да се завршни испити и полагање матуре спроведу у предвиђеном року и да се школска година заврши на време - поручио је Вулин.

- Припадници полиције изузетно посвећено и професионално, брзо и правовремено реагују по свакој пријави о бомби и учиниће све да се што пре успостави нормалан систем рада у школама - казао је министар полиције, захваливши се свим родитељима, деци и наставницима на разумевању.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину и припадницама полиције на брзој и правовременој реакцији коју су показали током јучерашњих догађаја.

- Захвалан сам на брзој и правовременој реакцији припадника Министарства унутрашњих послова, а и на одличној сарадњи и координацији са школама. У свим прегледаним школама установљено је да је дојава о бомби лажна. У школама у којима је контрадиверзиони  преглед у току, настава ће се одвијати онлајн. Приоритет је безбедност наше деце и запослених и то нећемо угрожавати. Овом приликом желим да замолим Министарство унутрашњих послова да у поступању и током KД прегледа приоритет имају основне школе, пре свега због ученика у првом циклусу - рекао је министар Ружић.

Вулин је на тему обезбеђивања тестова за полагање матуре поручио да ће полиција обезбеђивати материјал и чувати тајност садржаја материјала и тестова.

Такође, министар унутрашњих послова је поводом предстојећих прослава матурских вечери истакао да ће припадници полиције појачати контролу саобраћаја и младих возача и апеловао на све младе да се у саобраћају понашају савесно и одговорно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?