РУЖИЋ ОТКРИО ДА ЛИ ЋЕ СЕ НАСТАВА НАДОКНАЂИВАТИ СУБОТОМ: Полиција и даље прегледа школе због дојава о бомбама

Танјуг

17. 05. 2022. у 08:28

МИНИСТАР просвете Бранко Ружић изјавио је јутрос да ће се због дојава о бомбама у школама модел наставе прилагођавати и да ће тамо где је ситуација безбедна деца похађати наставу непосредно, а да ће у школама које нису прегледане родитељи бити обавештавани да ће се настава одвијати на даљину.

РУЖИЋ ОТКРИО ДА ЛИ ЋЕ СЕ НАСТАВА НАДОКНАЂИВАТИ СУБОТОМ: Полиција и даље прегледа школе због дојава о бомбама

Фото Танјуг

Ружић је на ТВ Прва рекао да ће, ако то буде потребно, бити примењиван онлајн модел наставе и школска година приведена крају.

Говорећи о надокнади изгубљених часова због дојава о бомбама, Ружић је рекао да неће бити уведена радна субота због јучерашњег дана, али да је потребно да се часови надокнаде сажимањем градива, продужењем наставе или на неки други начин. О томе одлучују директори у складу са дозволом школских управа.

Ружић је истакао да сам систем функционише захваљујући преданости и искуству оних у њему.

- Важно је да и деца схвате да ово није игра, ово је на неки начин психолошки рат и са њима, јер се сада закључују оцене и деца треба да одговарају предмете - рекао је министар.

Навео је да су, на сву срећу, у 100 одсто прегледаних школа дојаве биле лажне и да је то најважније са аспекта безбедности деце. Ружић је оценио да МУП ради посао одлично и додао да не зна чија је идеја о дојави, али да је трагедија да су на мети најмлађи.

Навео је да је дојаве јуче примило 97 основних и неколико средњих школа и нагласио да је жеља да се изазове паника, да се води нека врста психолошког рата. Према оцени Ружића, иде се на изнуривање ресурса, јер нема толико контрадиверзионих екипа.

- Морамо да се изборимо са овим изазовом, деца не смеју бити мета политичких циљева - нагласио је Ружић. Указао је да је важно да безбедносне службе раде свој посао како би они који то раде што пре били санкционисани и додао да надлежно тужилаштво ради на томе.

 

БОНУС ВИДЕО:

СА ПРЕМИЈЕРКОМ У МУЗЕЈУ БУДУЋНОСТИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РУСИ ПОТВРДИЛИ: Тржни центар је погођен, али није наша грешка