ГРАЂАНИ О ДОЈАВАМА О БОМБАМА: "Морамо да будемо храбри!"

Танјуг

16. 05. 2022. у 19:36

У ДАНУ када су у Беоргаду стигле дојаве да су бомбе постављене у више од 90 школа, на четири моста, у тржни центар и постројење градског водовода, грађани на то гледају различито, неки се плаше, неки чак ни не маре за такве вести, док неки поручују да "морамо бити храбри".

ГРАЂАНИ О ДОЈАВАМА О БОМБАМА: Морамо да будемо храбри!

Фото: Н.Скеднерија

Славиша који ради у Београду, као и бројни други суграђани каже да се не плаши.


- Мислим да смо безбедни релативно, кажем релативно јер је данас све релативно - каже он и поручује ''''да сви морамо да будемо храбри".

Млађа Београђанка Сузана каже да заиста није пријатно када чујете такву вест.

-Јутрос сам кренула на посао и видела како деца низ улицу вичу ''зовите маму, страх, бомба - рекла је Сузана и нагласила да није свеједно, посебно када човек види забринутост и узнемиреност деце.

Ендрју из Лондона каже да би остао миран ако би надлежне службе рекле имамо дојаву и радимо на томе, али да би, ако би неко ''''вриштао бомба, бомба'''' и када би сви људи почели да трче, постао би нервозан.

Две млађе Беогађанке једногласно поручују да се не плаше као и Маринко из Републике Српске, који додаје да код њих таквих дојава још нема.

Старија суграђанка Борка такође каже да се не плаши, али упозорава да дојаве некада буду неистина, али некад могу да буду и истина.

- Није свеједно, ко се не плаши - каже друга старија суграђанка, док старији Београђанин самоуверно тврди да су то све лажне дојаве.

Студент из Шапца каже да му је цела ситуација непријатна, али и "да се нада да су све дојаве лажне".

Лазар каже да не слуша вести претерано.

- Све су биле лажне до сада, па нисмо нешто бринули, када нешто експлодира бринућемо се - поручио је Лазар.

Никола за Танјуг каже да су све то лажне дојаве које служзе да унесу немир и панику међу обичан народ, као и да мисли да заиста нема разлога за било какву панику.

Просветна радница из Брчког сматра да је све то до образовног система и да су технолошке могућности затровале све.

Додаје да код њих таквих проблема нема, али на питање да ли се плаши каже да има пуно пропаганде и да не верује медијима.

У МУП-у кажу да су поред стотинак школа, добили дојаве о бомбама и на Бранковом мосту, Газели, Новом железничком мосту, Панчевцу, у Београдском водоводу и у шопинг центру ''Стадион''.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз