Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе

Промо

16. 05. 2022. у 16:00

Једна од најтежих одлука за породицу и њихове најстарије чланове јесте она која се тиче смештања у дом за старе.

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе

Промо

Било да ову одлуку доносите убрзо након неког акутног обољења или се дужи временски период бавите овим питањем, Ваш и наш циљ је исти - безбедна и мирна старост проведена у старачком дому.

Када је право време да донесете ову одлуку?

Уколико се ваши родитељи, баке или деке нађу у ситуацији да нису способни за самостално обављање свакодневних активности или у већој мери зависе од ваше помоћи, а ви нисте у могућности да им ту помоћ пружите - време је да почнете да размишљате и прикупљате информације о смештању у дом за старија лица.

Промо

У зависности од процене лекара о количини неге која је потребна потенцијалном кориснику, можете разматрати да ли је време за смештање најдражих у старачки дом или им је потребна помоћ у виду боравка и неге у дому неколико сати у току дана. Одлука о смештању у дом за старе може бити прави избор уколико је кориснику потребна двадесетчетворочасовна медицинска брига и нега, као и за оне којима је потребна нега у виду рехабилитације.

Зашто је ова одлука најбоља за ваше најдраже?

Већина старијих особа својевољно одлучује о промени начина живота и смештању у старачки дом, међутим све је већи број старијих који не желе да се прилагоде оваквом начину живота и промени свакодневних навика. Зато, јако је важно да се у дом преселе особе које су у договору са породицом закључиле да је то најбоља одлука како за њих, тако и за њихове млађе чланове породице.

Често се у процесу доношења ове одлуке породице потенцијалних корисника сусрећу са осећајем кривице услед осуде окружења због смештања родитеља у дом за старе, сматрајући да на тај начин бригу о њима препуштају другоме.  Старост и оно што са њом долази не мора бити неугодна и заморна како за вас, тако ни за ваше родитеље, баке и деке, зато, важно је знати да дом за негу о старима може бити најбоље решење за велики број породица.

Промо

У дому за старе Вила Дунав стручно медицинско особље својим корисницима пружа атекватну бригу и негу кроз задовољење здравстевних, физиолошких, социјалних, као и културних и духовних потреба. Било да им је потребна нега 24х дневно или помоћ око дневних активности, наше тим је ту да вашим најстаријим члановима породице олакшају И улепшају старост.

Промо

Наравно, улога ближњих и породице је подједнако важна - тежите ка томе да својим родитељима обезбедите адекватну бригу и негу у установи која је за то најбоље и најсавременије опремљена. Улепшајте им сваки рођендан, празник и дане проведене на месту које је прилагођено њиховим потребама.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МНОГИ ГРЕШЕ - КО ИМА ПРВЕНСТВО? Бурна расправа на интернету - неслагање инструктора вожње и судског вештака