ФИЛИП КАРАЂОРЂЕВИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ НАКОН АБДИКАЦИЈЕ ПЕТРА: "Преузимам дужност и одговорност принца-наследника"

Novosti online

11. 05. 2022. у 18:14

ПРИНЦ Филип поделио је на Твитеру саопштење у којем наводи да је присуствовао абдикацији његовог брата у Севиљи у Шпанији и да је такав потез принца Петра резултат дугог размишљања.

ФИЛИП КАРАЂОРЂЕВИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ НАКОН АБДИКАЦИЈЕ ПЕТРА: Преузимам дужност и одговорност принца-наследника

Фото: Танјуг/Принц Филип Прес

Како је навео, таквим потезом аутоматски све обавезе и дужности прелазе на следећег у линији наслеђивања - у овом случају, на њега.

"Поштујући одлуку мог старијег брата, преузимам дужност и одговорност коју подразумева титула принца-наследника, прихватам све дужности и обавезе које су ми тим чином дошле и свестан сам највеће части која ми је тиме учињена", наводи принц Филип.

Принц Филип је објаснио да се након абдикације није оглашавао неколико дана јер је желео да неколико дана његова породица проведе у тишини и размишљању, као и да дође до разумевања у породици и међу народом.

"Обавезујем се да ћу живети и борити се за срећу и напредак Србије и свих који поштују династију Карађорђевић", закључио је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!