БЕЗ ПРЕНОСА ИЗ МОСКВЕ: РТС се неће укључити у Параду Победе у руској престоници

Novosti online

08. 05. 2022. у 21:44

У МОСКВИ ће сутра бити одржана Парада победе посвећена 77. годишњици Победе у Великом отаџбинском рату, а према програмској шеми Радио телевизије Србије, они Параду победе неће преносити.

БЕЗ ПРЕНОСА ИЗ МОСКВЕ: РТС се неће укључити у Параду Победе у руској престоници

Фото: АП

Парада победе уживо на порталу "Новости"

Овогодишња парада на Црвеном тргу посвећена 77. годишњици Дана победе разликоваће се од од свих претходних после завршетка Другог светског рата 1945. године.

Као ветерана међу страним дописницима председничка администрација је позвала на свечану трибину и сталног дописника "Вечерњих новости" из Москве - Бранка Влаховића, те ћете пренос Параде победе моћи да пратите уживо на нашем порталу.

Ова парада се одржава истовремено док траје војна операција у Источној Украјини па је посвећена, не само онима који су се у Другом светском рату борили против Хитлерове армије, већ и садашњим војницима и официрима који ратују, како наводе у Москви, против неонациста у Украјини. Управо зато ће осам ловаца "миг-29" над Црвеним тргом направити сутра слово З које као знак препознавања имају руске механизоване јединице које се сада налазе у Украјини.

Парада почиње тачно у 10 часова када кроз капије Спаске куле изађе аутомобил "аурус" са бројем 0001 у којем ће бити министар одбране Сергеј Шојгу. Он ће обићи јединице које учествују на паради, а затим ће рапортирати председнику, уједно и врховном команданту Владимиру Путину. По традицији Путин ће после параде положити цвеће на гроб Незнаног јунака поред зидина Кремља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)