"ЗЛАТНА БУКЛИЈА" ЗА ФИЛМ "НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ": Престижна награда у конкуренцији 300 филмова из неколико земаља региона

Новости онлајн

02. 05. 2022. у 18:52

У КОНКУРЕНЦИЈИ 300 филмова из неколико земаља из региона на 17. Међународном фестивалу документарног филма у Великој Плани познат као „Златна буклија“, продукцијска кућа РАМОНДА ПРОДУЦТИОН из Београда добила је престижну прву награду ЗЛАТНА БУКЛИЈА за продукцију и сценаристички избор теме.

ЗЛАТНА БУКЛИЈА ЗА ФИЛМ НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ: Престижна награда у конкуренцији 300 филмова из неколико земаља региона

Фото: Новости

Дугометражни документарни филм НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ, аутора Жељка Чуровића и редитеља Драгољуба Елчића је прича о феномену литија који се десио у Црној Гори након доношења Закона о вероисповести који је ставио у неравноправан положај Српску православну цркву и верни народ. Филм је радила продукција Рамонда у сарадњи са Удружењем срба из Црне Горе.

Фото: Новости

У име ауторског тима признање је примио аутор филма Жељко Чуровић и том приликом нагласио значај теме и овог јединственог сабрања верног народа Црне горе какав није до сада виђен на овим просторима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ РУСИ? Скандалозно извињење репрезентативца Албаније који је простачки вређао Србију