ОГЛАСИО СЕ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ: "Сину желим добро здравље - али ово је покренуто пребрзо, у тренутку када сам у иностранству"

Новости онлајн

30. 04. 2022. у 16:03

ПОВОДОМ саопштења принца Петра Карађорђевића, о томе да је потписао одлуку о, како је навео, абдикацији којом се одриче свих права прерогатива која му припадају по основу првородства и да их преноси на следећег по старешинству рођења, његовом брату краљевићу Филипу, данас се огласио и престолонаследник Александар Карађорђевић.

ОГЛАСИО СЕ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ: Сину желим добро здравље - али ово је покренуто пребрзо, у тренутку када сам у иностранству

Фото: Краљевски Двор

Преносимо ово саопштење у целости:

"Поводом најскоријих дешавања у вези наследне линије Краљевске породице Србије и повлачења Њ.К.В. Принца Петра са позиције Принца Наследника, Њ.К.В. Престолонаследник Александар, као старешина Краљевске породице, издаје следеће саопштење:

"Поводом повлачења мог најстаријег сина Принца Петра из линије наслеђивања Краљевске породице, желим му све најбоље у будућности, добро здравље и сву срећу. Ценим његову искреност у вези тешке одлуке коју је донео.

Ово питање је пребрзо покренуто, у тренутку када се, због раније преузетих обавеза, налазим у иностранству. Нажалост, овако кључан и важан поступак није спроведен како треба, у складу са традицијом и нормама Краљевске породице, као и Породичним правилником, написаним у време Краљевине, а кога сви чланови Краљевске породице треба да се придржавају. Овај догађај и пратећа процедура се нису одиграли у Краљевском Двору, у Србији, уз моје присуство и ауторитет као старешине породице, уз благослов наше Свете Цркве и уз учешће Крунског савета у процесу, него се све десило у иностранству, без ваљаног разлога за обављање тако важне ствари далеко од наше отаџбине.

Краљевска породица Србије ће наставити да служи нашем народу предано, искрено и верно, што је наша обавеза и дужност“, изјавио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар", наведено је у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

ПОВЕЉА О ХРАМУ У ТЕМЕЉ ЈЕ УГРАЂЕНА: Сан предака остварен је након 125 година

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК 18. АВГУСТ: Још ништа од освежења, данас до 37 степени