БУЛЕВАР ЕВРОПЕ У НОВОМ РУХУ - Компанија Меридиан донирала саднице ликвидамбара Новом Саду

Промо

30. 04. 2022. у 10:00

У склопу пројекта озелењавања и пошумљавања који компанија Меридиан реализује у сарадњи са Министарством заштите животне средине, донирано је 30 садница ликвидамбара граду Новом Саду, које ће бити засађене дуж Булевара Европе.

БУЛЕВАР ЕВРОПЕ У НОВОМ РУХУ - Компанија Меридиан донирала саднице ликвидамбара Новом Саду

Фото: Меридиан

Компанија Меридиан је од почетка године донирала више стотина младих садница Белој Цркви, Кикинди, Бачкој Паланци и Суботици.

- За нас је важно што је ликвидамбар садница која је веома отпорна на загађење и зато смо се и одлучили за ову врсту, јер се показао као дрво које расте и опстаје и у урбаним срединама. Ова врста је позната и по лепоти и зато смо се определили да Булевар Европе красе баш ове саднице. Наш је циљ да развијамо свест грађана о важности заштите животне средине и да сви заједно радимо на подизању стандарда животне средине на територији града Новог Сада. Хвала компанији Меридиан на овој друштвено одговорној акцији, ресорном Министарству, Зеленилу и свима који су дали допринос - рекла је чланица градског већа Новог Сада, Мира Раденовић.

Шеф маркетинга Меридиана, Дамјан Стаменковић каже да је заштита животне средине глобални проблем у овом тренутку, што је компанија препознала и окренула се зеленим пројектима.

- Започели смо еколошку акцију у више локалних самоуправа, а након Суботице, Кикинде, Бачке Паланке и Беле Цркве, саднице су стигле и у Нови Сад. Уверен сам да је ово само почетак сарадње компаније Меридиан и града Новог Сада, и да ћемо и убудуће реализовати зелене пројекте. Ово је уједно и прва фаза пројекта који реализујемо уз подршку Министарства заштите животне средине, која подразумева донирање више од 1.000 садница у више локалних самоуправа. Компанија Меридиан ће у наредне три године новчаним средствима и донацијама у виду младих садница наставити активно да подржава пројекте пошумљавања и озелењавања, који доприносе унапређењу квалитета ваздуха – рекао је Стаменковић.

Акцији садње у Новом Саду присуствовала је и чланица Управе Бојана Пађен.

ЗЕЛЕНА АГЕНДА

Серија друштвено одговорних пројеката и активности Меридиана више од две године не заустављају се нити једног јединог дана. Велики пројекат пошумљавања Србије део је Меридианове компанијске “зелене агенде”, која још од 2020. на свим уплатним местима у Србији и региону користи најсавременије пречишћиваче ваздуха, конструисане у складу са Директивом ЕУ 125/2009 о условима квалитета ваздуха у затвореним просторијама и највишем еко-стандарду на целом континенту - ЦЕН 14511.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

НЕМОЈТЕ ДА ВАС ЛЕТО ИЗНЕНАДИ: На време резервишите своје место у неком од прелепих турских летовалишта