МОЈ САН САДА ЈЕ СТВАРНОСТ: Завршава се кућа Марка Смиљковића

С. Бабовић

29. 04. 2022. у 16:36

МАРКО Смиљковић (18), тинeјџер из Горње Ржанице код Александровца, уселиће се у нову кућу - у мају. Дом за овог тешко болесног дечака гради се у оквиру велике хуманитарне акције.

МОЈ САН САДА ЈЕ СТВАРНОСТ: Завршава се кућа Марка Смиљковића

Радови се приводе крају, Фото Приватна архива

Како су за "Новости" потврдили неуморни добротвори, недавно су завршени радови на подном грејању, захваљујући фирми која није желела да наплати ни динар, а на списку несебичних људи наћи ће се и други мајстори, ангажовани на завршним радовима.

- У новој кући почећемо нов живот - каже Марко Смиљковић.

- Све ми делује као сан. Од мог домаћег задатка, када сма пожелео да имам боље услове за живот прошло је осам година. Нисам очекивао да ће ми се жеља остварити. А, сада мој сан, постао је стварност.

Марко Смиљковић, Фото Приватна архива

Од прошлог децембра, када је ударен темељ новом дому, свака је цигла уграђена уз племенитост и у доброј вери да ће Марко и његова породица добити прави дом.

- Завршени су изолација, малтерисање, грејање, тако да смо све ближе циљу - каже Бобан Прибановић, покретач хуманитарне акције.

- Нема веће среће за све нас који смо ту уз породицу Смиљковић од првих дана, да помогнемо младићу, који се бори са поткожним туморима главе, врата, десне стране тела, али и са тешком сколиозом, због чега му је уграђена шипка.

Плац од три ара Смиљковићима су поклониле комшије. 

Фото Приватна архива

ПОМОЋ И ОД ШКРБИЋА

МАРКУ је помогао и наш некадашњи репрезентативац Драган Шкрбић (на слици).

Захваљујући његовим контактима, Марка је прегледао познати шпански хирург др Норберт Вентура, који помаже најмлађим пацијентима са тежим деформитетима у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)