РАСПИСАН КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ НАЈСТАРИЈИХ: Пензионери од данас могу да се пријаве за бесплатну бању

Ј.Ж.С.

05. 04. 2022. у 11:30

СВИ пензионери који имају чек не већи од просечног, односно од 30.978 динара, од данас до 21. априла могу да се пријаве за бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима у трајању од 10 дана. То се односи на све кориснике старосних, инвалидских и породичних пензија са пребивалиштем у Србији.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ НАЈСТАРИЈИХ: Пензионери од данас могу да се пријаве за бесплатну бању

Фото Shutterstock

Право да конкуришу имају и они који добијају чекове из иностранства, али под условом да збир тих пензија износи до 30.978 динара.

Уз пријаву је потребно поднети пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства (извод банке, потврда иностраног носиоца социјалног осигурања и друго), попуњену пријаву са изјавом, на прописаном обрасцу, где жели да користи рехабилитацију, да осим пензије корисник нема других личних примања, да није користио рехабилитацију у 2020. и 2021. години и да овлашћује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање да у његово име и за његов рачун закључи уговор о пословној сарадњи са устaновом у којој ће користити право на рехабилитацију. Заинтересовани могу да предају и расположиву медицинску документацију, уколико је поседују.

Пријаве се подносе удружењима, односно одборима корисника пензија са подручја филијале Фонда на којој имају пребивалиште, али и у најближој организационој јединици Фонда, уколико пензионер у време подношења пријаве борави ван свог места становања.

На ранг-листу може се поднети приговор надлежној комисији у року од пет радних дана од њеног објављивања. Комисија је дужна да у року од пет дана размотри поднете приговоре, обавести подносиоце приговора и утврди коначну ранг-листу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ЛАЖОВА? Пет нервозних навика које их одају