ПРОТИВ СРБИЈЕ ЈЕ ВОЂЕН И НУКЛЕАРНИ И ХЕМИЈСКИ РАТ: Докторка Даница Грујичић о последицама НАТО агресије

Новости онлине

16. 03. 2022. у 21:53

ДОКТОРКА Даница Грујичић, директорка Института за радиологију и онкологију Србије и прва на листи за парламентарне изборе Српске напредне странке, говорила је вечерас о еколошкој катастрофи коју је изазвала НАТО агресија на Југославију.

ПРОТИВ СРБИЈЕ ЈЕ ВОЂЕН И НУКЛЕАРНИ И ХЕМИЈСКИ РАТ: Докторка Даница Грујичић о последицама НАТО агресије

Фото: Принтсцреен/Инсајдер ТВ

- Против Србије и Црне Горе је вођен не само нуклеарни рат, са 15 тона уранијума које су нам "испоручили", већ и хемијски рат. Зна се да уништавање хемијских постројења изазива локалну еколошку катастрофу. Гађали су све што је било на мапама хазарда - и хемијска постројења, и нафтна постројења - рекла је докторка Грујичић.

Она каже да нико не може да јој каже да је то било случајно, и да су потребна још озбиљнија истраживања о утицају НАТО бомби и осиромашеног уранијума на Србију.

- Ми се залажемо за научно испитивање. Да би нешто доказали, мора да ради математика, без икаквих емоција, једноставно статистика и математика, која ће све доказати. Да је било огромно еколошко загађење и да смо удисали тешке метале то је чињеница - рекла је докторка Даница Грујичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Руси заробили специјалце-падобранце ВСУ; Амерички плаћеници помажу у припреми хемијских провокација у Украјини