ТРАНСПОРТЕРИ СТИЖУ КРАЈЕМ 2023: Компанија "Ербас" о испоруци авиона Војсци Србије

В. Н.

24. 02. 2022. у 22:11 >> 22:50

ИСПОРУКА војних транспортних авиона Војсци Србије почеће крајем 2023. године, саопштила је у четвртак Компанија "Ербас". Уговор о куповини потписан је у среду у Мадриду током званичне посете председника Александра Вучића Шпанији.

ТРАНСПОРТЕРИ СТИЖУ КРАЈЕМ 2023: Компанија Ербас о испоруци авиона Војсци Србије

Фото "Википедија"

- Српско Министарство одбране наручило је два војна средња тактичка транспортера "ербас Ц295", чиме је српско РВ и ПВО постали 36. глобални корисник овог авиона. Две летелице, које ће бити испоручене у транспортној конфигурацији, биће опремљене модерним пакетом авионике "Колинс ероспејс про лајн фјужн" и допринеће повећању способности Србије у области ваздушног транспорта - наводи се у саопштењу "Ербаса" и додаје да ће уговор пратити и надзорни уговор између Министарства одбране Шпаније и Србије, с циљем да се анализира развој будуће сарадње у области одбрамбене индустрије.

- Посвећени смо наставку и неговању блиске сарадње са Србијом, која већ користи војна решења наше компаније - саопштио је "Ербас".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (0)

ЈЕДАН ЛАНАЦ – ТРИ СЈАЈНА ХОТЕЛА: Одаберите Xanadu у Белеку или Бодруму сад, а оним у Макадију обрадујте себе у сред зиме