"ЈЕДАН СОЈ СЕ ГУБИ, ДРУГИ ДОМИНИРА" Докторка Јовановић: Разговарали смо о четвртој дози вакцине

Novosti online

22. 02. 2022. у 13:26

ДЕЛТА сој корона вируса се полако губи у Србији, а омикрон је тотално преузео доминацију, каже проф. др Тања Јовановић са Медицинског факултета у Београду, вирусолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса.

ЈЕДАН СОЈ СЕ ГУБИ, ДРУГИ ДОМИНИРА Докторка Јовановић: Разговарали смо о четвртој дози вакцине

Фото: П. Милошевић

Она наводи и да подваријанте омикрона - стелта, има минимално.

Проф. Јовановић каже да полако излазимо из петог таласа, а да ће време да покаже да ли и из епидемије.

- Омикрон има доминацију, делте има минимално, а није дошло до великог пораста стелта. Нема нешто много стелта. Такозвана прва варијанта омикрона је још доминантна, а делта се губи - каже Јовановић.

Она је мишљења да долази до смиривања ситуације и да излазимо из овог таласа.

- Да ли ћемо изаћи из целе епидемије, то ће време показати - каже она.

Пошто још није донета одлука о четвртој дози, професорка Јовановић је мишљења да свима, који су примили три дозе, и имају ковид пропуснице, оне треба да важе до даљег.

- Већ смо разговарали о четвртој дози, али о њој још није донета одлука. У сваком случају, није неопходно да се сви вакцинишу четвртом дозом него само угрожене групе и категорије људи - мишљења је проф. др Јовановић.

Делта сој, да подсетимо, у Србији је присутан од летос, тачније од 1. јула. Омикрон је регистрован 23. децембра прошле године, а његова подваријанта стелт 7. фебруара ове године.

 

БОНУС ВИДЕО: КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Обрада крви код тестирања на корону

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

РАЗВОД МЕРКЕЛОВЕ: Понела је само једну ствар када је отишла