НОВАКОВ ПЦР ТЕСТ НИЈЕ ФАЛСИФИКОВАН: Тужилаштво се огласило о кривичној пријави

Novosti online

02. 02. 2022. у 17:38

ПРВОМ основном јавном тужилаштву у Београду 12.01.2022. године извесни „Будимир Гром“ поднео је, електронским путем, кривична пријава против „НН лица због извршења кривичног дела Фалсификовање исправе из чл. 355 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ“.

НОВАКОВ ПЦР ТЕСТ НИЈЕ ФАЛСИФИКОВАН: Тужилаштво се огласило о кривичној пријави

ФОТО: Тањуг

У пријави је указано да су непознате особе фалсификовале исправу – ПЦР потврду, које је касније употребио Новак Ђоковић за изузеће од вакцинације при уласку у Аустралију, као и приликом изјављивања жалбе на одлуку о укидању визе.

Поступајући по кривичној пријави, тужилаштво је извршило неопходне провере, у ком циљу је упућен захтев за прикупљање потребних обавештења Министарству здравља Републике Србије ради провере тачности података, односно навода из кривичне пријаве.

- Дана 02.02.2022. године тужилаштво је обавешено од стране Министарства здравља Републике Србије да је инспекцијским надзором у установама из Плана мреже утврђено да су потврде о резултату тестирања на вирус САРС-ЦоВ-2 на које се указује у кривичној пријави аутентичне, односно да је увидом у електронску базу података приликом надзора о извршеним тестирањима на присуство вируса Цовид 19 за лице Новак Ђоковић утврђено да је он више пута тестиран и да су и потврде о резултату тестирања од дана 16.12.2021. године и од дана 22.12.2022. године валидне.

Након прикупљених података тужилаштво је донело одлуку у предмету и решењем одбацило кривичну пријаву у смислу чл. 284 ст. 1 тачка 1 ЗКП, обзиром да пријављено дело није кривично дело за које се гони по службеној дужности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МОЈ ОМИЉЕНИ ПРАЗНИК: Како су Ана и Владе Дивац прославили Тенксгивинг (ФОТО)