МИЛИЦА ПОСЛЕ 40 ГОДИНА ПРОНАШЛА СИНА: Видела сам га и чула како плаче, сутрадан су ми рекли да није жив (ВИДЕО)

С. Б.

28. 01. 2022. у 13:20 >> 14:41

ТРИ пута сам се порађала у породилишту у Крушевцу, трећи пут 3. марта 1981. године родила сам мушко дете за које су ми рекли да је преминуло.

МИЛИЦА ПОСЛЕ 40 ГОДИНА ПРОНАШЛА СИНА: Видела сам га и чула како плаче, сутрадан су ми рекли да није жив (ВИДЕО)

С.Бабовић

То је испричала данас у полицији Милица Милојевић (70) из Рутевца код Алексинца, која је потврду да је њен син Млађан Радивојевић (40) добила ДНК аналазом прошле јесени.

- Та трудноћа се нормално одвијала све до 2. марта, када сам добила болове и отишла у болницу. То је било у седмом месецу и 18 дана од почетка трудноће по мојој евиденцији и сећању. Породила сам се природним путем, без анестезије или неког опијања, родила сам мушко дете, чула га да плаче...

С.Бабовић

Синчића тешког 3,8 килограма угледала је по рођењу и био је то, према Миличином сведочењу, последњи пут да га је видела све до септембра 2021. године, када је дошао код ње заједно са представницима Удружења за истину и правду о несталим бебама. У изјави датој крушевачкој полицији по налогу Основног јавног тужилаштва, Милица је испричала да јој је 4. марта саопштено да јој је беба преминула, после чега је изјурена из болнице без отпусне листе или документације, уверена да је бебу заувек изгубила.

 

Да је њен син ипак жив посумњала је када је видела прилог на телевизији о несталој деци. Контактирала је са члановима Удружења, односно Владине комисије која се бави овом болном темом. После сусрета и пристанка на ДНК анализу, позвали су је 3. септембра и предочили да су резултати тестирања недвосмислени и да указују да је њен син Млађан Радивојевић.

- Виђала сам се у наредних неколико дана са Млађаном, хтела сам боље да се упознам са сином, јер је прошло 40 година од кад сам га родила - испричала је Милица.

С.Бабовић

Нешто раније, за овом женом је, не знајући њен идентитет, у потрагу кренуо и Млађан, коме је речено да је усвојен. Кривичну пријаву је заједно са Удружењем поднео ОЈТ у Крушевцу 2019. године. Исцрпљујућа потрага их је довела до крушевачке болнице, матичне службе, до Млађине рођене сестре Марине Милојевић(46) и, на крају, до мајке Милице.

Како је раније предочено у Удружењу, Милан је као беба отет и противзаконито усвојен, у целом процесу измишљено име родитеља на порођају и при упису у матичну службу. Три тужилаштва и пет полицијских управа истраживала су случај Млађана Радивојевића. Према речима Радише Павловића, председника Удружења, јавили су се тек сада, позивом упућеним мајци да да изјаву полицији, иако је откриће о сродству обелодањено пре четири месеца.

С.Бабовић

Павловић наводи и да сумња да су „појединци из дубоке државе“ то урадили, јер се очекује састанак са председником државе и додаје да је нужно формирање посебне јединице тужилаштва која ће објединити све предмете у Србији и започети свеобухватну истрагу.

- Милица је дала темељну изјаву полицији, објаснила све детаље, што наравно и јесте посао тужилаштва, али су они то требали да раде пре - напомиње Радиша Павловић.

БОНУС ВИДЕО: 

КАД ЈА УМРЕМ УРАДИТЕ ДНК: Исповест Љубомира коме су ћерку отели у породилишту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПЕТАК, 27. МАЈ: Погледајте какво нас време очекује данас и наредних седам дана