МИСТЕРИЈА РАТНОГ ОСТРВА: Ненад Периш о два кључна питања која "лебде" над нестанком Матеја

Новости онлајн

27. 01. 2022. у 18:32

НЕНАД Периш, отац несталог Матеја Периша, у интервјуу који је дао за Слободну Далмацију, каже да га муче две ствари, а то је оно што се догодило код "Саванове" и питање како је могуће да се сигнал мобилног телефона појавио тек после два сата.

МИСТЕРИЈА РАТНОГ ОСТРВА: Ненад Периш о два кључна питања која лебде над нестанком Матеја

Фото: Принтсцреен/Пинк

Данас је 28. дан потраге за Матејем.

- Све време говорим да од овог кошмара може да ме "ослободи" само истина. У мојој глави недостаје време након спуштања Матеја ближе реци поред ресторана Саванова. Ниједна камера није снимила Матеја да се спушта у реку, да у њу упада, ниједна камера није видела да Матеј има било какав контакт с неком особом поред Саванове и та река је права енигма. На снимцима се види да се Матеј спушта покрај Саванове, али се део након тога не види, јер на том делу нема камере - каже Ненад Периш.

Додаје да је Матејев телефон велика енигма.

- Мобилни, односно сигнал мобилног, уочава се на два места, испред Саванове и онда након нека два и по сата - говори Ненад Периш. Мноштво питања на које нема одговора муче Матејевог оца.

Фото: АТА имагес

- Како је могуће да се сигнал мобилног појављује поред Ратног острва, око 4,15 сати, а то је око два сата и 20 минута након задњег Матејевог снимка поред Саванове у 1,55? Како је могуће да мобилни реагује ако се налази у реци?

- Ако је Матеј потонуо у реку, а мобилни му је био у џепу, онда је након 2,20 сати мобилни неупотребљив, мокар, на дну реке и не би могао да даје сигнал. Произвођач каже да мобилни може да даје сигнал ако је мокар највише пола сата. Дакле, ако је мобилни мокар, не би засигурно могао да даје сигнал након готово два и по сата - објашњава Периш.

Фото: МУП

У ових 27 дана Ненад је разговарао с многим људима који би могли нешто да знају или помогну у потрази за Матејем.

- У уторак је полиција поновно, са псима, претраживала Ратно острво које је поплављено. На острву има десетак излетничких кућа, а величине је око 1500 пута 1500 метара. Ништа ми још нису јавили, али да су Матеја пронашли, сигурно би ми одмах дојавили - рекао је Ненад.

Потрага се наставља код ресторана "Саванова", где се Матеју губи траг.

- Тај простор испред ресторана може се напусти неопажено, управо због тога јер не снимају камере. Тамо постоји и велики паркинг па није искључена могућност да је тај простор Матеј напустио и у неком аутомобилу.

БОНУС ВИДЕО: 

СПЛИЋАНИН БОРАВИО У НАПУШТЕНОЈ КУЋИ: Погледајте где је Матеја свратио пре него што му се губи траг

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу