КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Новости онлајн

27. 01. 2022. у 15:37

У ПОСЛЕДЊА 24 сата вирусом су у Србији заражене још 17.674 особе, показује најновији корона пресек.

КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Фото: В.Н.

Битку са короном изгубило је 40 пацијената.

Укупно су тестиране 35.974 особе.

На респираторима у болницама у Србији налазе се 142 пацијента.

Тим за школе данас би требало да одлучи а сутра да саопшти како ће ђаци од понедељка ићи у школу, а док се ломе копља око тога, упоредо се размишља и о томе да ли продужити мини-распуст који ученицима следује за државни празник Сретење или да и ту недељу наставе онлајн.

Међутим, то је мач са две оштрице. Са једне стране може да се у некој мери обузда корона вирус, то јест омикрон и грип, који деца највише разносе, али са друге, може да се догоди да то буде узрок новог таласа ковида 19.

Професор Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, каже да би продужетак тог распуста имао две стране медаље.

- Постоји размишљање да када буде Сретење спојимо деци још три дана, па да на тај начин добијамо 10 дана да деца не иду у школу. Родитељи би били одушевљени, напунила би се зимовалишта, скијалишта, бање... Шта ћемо онда имати? Последица тога је нови талас. Добро је спојити ако би се придржавали мера. Тако би се направио један пресек, као што смо једном то успешно урадили са грипом. Друга страна медаље је да људи одлуче да скијају, после да се друже без непоштовања мера. То смо већ два пута доживели. Онда је боље да настава буде онлајн - наводи своје мишљење проф. др Тиодоровић и додаје да је битна индивидуална одговорност родитеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе