АКО ЈЕ МАТЕЈ УШАО У ВОДУ, НИЈЕ МУ БИЛО ПОМОЋИ: Ренато Грбић о нестанку Сплићанина

Novosti online

26. 01. 2022. у 11:09

У ЈУТАРЊЕМ програму на ТВ Пинк гостовао је Ренато Грбић, а овај алас, угоститељски радник и човек који је спасао дављења 30 људи, говорио је о потрази за Матејем Перишем (27), несталим младићем из Сплита.

АКО ЈЕ МАТЕЈ УШАО У ВОДУ, НИЈЕ МУ БИЛО ПОМОЋИ: Ренато Грбић о нестанку Сплићанина

Фото: Нестали.хр/МУП/Фацебоок

– Ненад је долазио код мене да причамо, ако је Матеј пливао, био је у близини Ратног острва. Он је упао у зимску анестезију, то је попут беле смрти, не осећате ништа, само утонете у сан – каже Ренато.

– Ако је стварно ушао у воду, није му било помоћи, ниједно тело не може да издржи ту хладноћу. У то време су Сава и Дунав били ненормално јаки, ако је запливао, отишао је јако далеко – испричао је он.

Матеј Периш нестао пред Нову годину

Подсетимо, Матеј је нестао ноћ уочи Нове године, а његови пријатељи су нестанак пријавили 31. децембра у 18 часова. Младић је, како је реконструисано, био у клубу Готик у Бетон хали, одакле је изашао око 1.43 сата, па трчећи отишао до Сава променаде. Надзорна камера ресторана снимила га је како прилази леденој Сави. Видео-надзор је снимио и како неки “објекат” плива у реци, а испоставило се да је ту последњи пут ухваћен сигнал његовог мобилног у 2.05 сати.

(Пинк)

БОНУС ВИДЕО - Настављена потрага у реци Сава за несталим Матејем

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 20. МАЈ: Сунчано и топло, до летњих 30 степени, ево када стиже промена