СРПСКИ ДЕТЕКТИВ ТВРДИ ДА ГА ЈЕ ЗВАО ДРУГ МАТЕЈА ПЕРИША: Стручњак о случају несталог Сплићанина

Novosti online

25. 01. 2022. у 13:11 >> 13:18

ПРИВАТНИ детектив Браца Здравковић говорио је о нестанку Матеја Периша, објашњавајући из личног искуства да се у оваквим случајевима може очекивати неочекивано.

СРПСКИ ДЕТЕКТИВ ТВРДИ ДА ГА ЈЕ ЗВАО ДРУГ МАТЕЈА ПЕРИША: Стручњак о случају несталог Сплићанина

Фото: Фејсбук/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Ово му није први пут да се оглашава око несталог Матеја Периша, јер је још на почетку указивао на необичности код таксисте са снимка са надзорне камере и Матејеве пријатељица Маје, због њеног помињања снега и леда, чега те вечери у Београду није било.

Речни рибари траже Матеја

Здравковић је посебно похвалио речне рибаре, који учествују у потрази.

- Јако су добро организовани и озбиљно су схватили овај посао. Њих 30 се подели по сменама, кад виде нешто сумњиво у реци, иду чамцима до тог места и провере о чему се ради. Имају и сонаре које користе само у специјалним условима, проналажење несталих особа. У неким ситуацијама сонаре користе и за постављање мрежа, тамо где су јата риба. Но сад су рибарење ставили у други план и посветили се потрази.

Он додаје да је у делу Дунава, при ушћу са Савом, у последње три деценије било стотинак несталих и да је и сам радио на неким од тих случајева.

Детектив се присетио случаја од пре 30 година и разговора са начелником.

- Рекао ми је: "Јеси ли, Брацо, обавио све?". А ја му одговорим онако пун себе: "Да, начелниче. Обавестио сам све станице низводно да је тај и тај нестао". Он ме погледа чудно и каже: "А што је са станицама узводно и свим пловним притоцима Дунава узводно и низводно? Ја му у чуду кажем: "Начелниче, вода иде према Црном мору, а не према Бечу". Одговорио ми је: "Ако једног дана будеш имао амбиције да седиш у овој фотељи, мораш научити да некад предмети против своје воље иду и узводно". Ја му кажем да га нисам схватио. Он ми одговара: "Зато и ниси тренутно начелник. Али млад си и можда схватиш једног дана". Управо су нам јавили за случај несталог човека који је пронађен узводно. Како? Закачио се на једног од шлепова и пронашли су га узводно - присетио се Здравковић, па додао:

- Зато га (Матеја) треба тражити и узводно јер никад се не зна је ли га закачио неки шлеп и оде тако све до Беча.

Здравковић тврди да га је звао друг Матеја Периша

Здравковић тврди да је са њим недавно контактирао дечко који зна Матеја и пријатеље с којима се Матеј дружи.

- Он каже да ти момци јесу добри, али и живахни, с обзиром на то да иду у провод у страну земљу. Између осталог, рекао ми је да је то друштво и у Сплиту имало међусобне опкладе да неко може учинити нешто због нечега, у данашње време то се зове 'изазов'. Овај може прескочити толико, овај може скочити с тог и тог моста - речи су Здравковића које би могле открити нове видике у овом случају.

Детектив је затим наставио:

- Онда, рецимо, неки поноћни триатлон, у смислу трчања пар километара, пливање па онда изађе на одређено место и направи стотињак склекова. Можда је овде у питању била триатлон опклада. Можда је младић по наговору свог друштва отрчао километар и по, скочио у Саву и пливао према Готику, а све због опкладе. Ако је то у питању, то зна само његово друштво. И ово је једна од теорија, не моја, него дечка из Сплита који ми је то послао.

Здравковић одбацује могућност самовољног скока у Саву и пливања, јер тврди да с тог места у реку нико не може да скочи својевољно и да преживи.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО - СПЛИЋАНИН БОРАВИО У НАПУШТЕНОЈ КУЋИ: Погледајте где је Матеја свратио пре него што му се губи траг

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу