ДОБИТАК ДАО РАДНИЦИМА И ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ: Угоститеља Роберта Југовића из Бачке Тополе и његове запослене "погледала" срећа на лутрији

Ј. ЛЕМАЈИЋ

25. 01. 2022. у 12:00

КРАЈЕМ прошле године, Роберт (Хорват) Југовић, власник једног угоститељског објекта у Бачкој Тополи, уплатио је за 10 својих запослених и себе лутрију у вредности од по 50 евра.

ДОБИТАК ДАО РАДНИЦИМА И ЗА ЛЕЧЕЊЕ  ДЕЦЕ: Угоститеља Роберта Југовића из Бачке Тополе и његове запослене погледала срећа на лутрији

Роберт са двоје својих запослених / Фото Ј. Лемајић

Међу "греб-греб" листићима, нашао се тако и добитак од 3.000.000 динара, који је поделио тако што је половину дао својим радницима, четвртину за набавку неопходне им машине, а четвртину у хуманитарне сврхе.

- Пред католички Божић, крајем године, свим запосленима сам дао један симболичан бонус. Како у колективу имамо и католике и православце, хтео сам опет да их почастим и за православни Божић, али пошто су новац већ добили, а због ове ситуације око епидемије не можемо баш да путујемо, одлучио сам да уплатим лото и купим лутрију за све њих, јер су сви рекли да нико до сада није играо игре на срећу - прича нам Роберт, који је за срећке тада издвојио укупно 550 евра. - Окупили смо се поводом православног Божића, почастили, дружили се, гледали лото и гребали срећке. Неки нису све срећке огребали него су их понели и кући. Оно што је преостало гребали смо и по неколико дана касније.

Срећне руке био је главни кувар Роберт Червенак, на чијој картици је писало 3.000.000.000.

- Верујете, неколико дана је та срећка стајала код нас, нико није хтео да оде да провери. Били смо убеђени да је реч о некој шали. То су нам рекли и на уплатном месту, али тек када је компјутер избацио да добитак не може да се исплати јер је превелики износ, схватили смо да смо стварно добили толики новац - даље ће овај несвакидашњи послодавац. - Због одбијања пореза, уплаћено ми је 2,4 милиона динара, од чега сам пола дао радницима, свакоме по 1.000 евра, за четвртину смо купили опрему за ресторанску кухињу која нам је недостајала, а преосталу четвртину смо уплатили фондацији "Буди хуман", удружењу "Бетежда" из Бачке Тополе и деци са сметњама у развоју.

Роберт са радницом лутрије после потврде добитка / Фото Ј. Лемајић

Уз овај милионски добитак, било је и неколико мањих, али их је највећи све највише обрадовао.

- Шалимо се, да ћемо од сада сви славити православни Божић. Ми смо, можда мали колектив, али смо као једна велика породица - истиче Роберт. - Ситуација у угоститељству током протекле готово две године није била нимало лака, али заједно се трудимо да је превазиђемо. Поносан сам што нисам отпустио ниједног радника, већ сам троје и запослио. Мој једини услов је да свако од њих ради као да ради за себе, а не за газду. Сви имају исту плату, деле бакшиш, јер су сви подједнако заслужни. И нико ме за ових пет година није напустио. Без бриге могу да одем и да све функционише као да сам ту. Добра радна атмосфера је кључ успеха.

"ОЉА" УСКОРО НА "НЕТФЛИКСУ"

НАШ саговорник, Роберт Југовић је и аутор шест романа, који су са мађарског превођени на многе језике. Његова књига "Оља", истинита прича о животу проститутке, годинама је била бестселер и како најављује, ускоро ће бити екранизована.

- Недавно је "Нетфликс" откупио права да екранизује "Ољу" и ускоро ће бити направљена мини-серија - открива нам Југовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СУБОТУ, 28. МАЈ: Стиже велика промена времена