НИКОЛА ЈОШ УВЕК НИШТА НЕ ЗНА: Дом Цветковића из Ниша добија потпуно ново рухо - могу да се радују бољим данима (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

24. 01. 2022. у 17:11

БАКА Душанка Цветковић (68) из Ниша и њених шесторо унучади од којих је најстарији Никола који је недавно покушао себи да одузме живот јер није имао чиме да прехрани млађу браћу и сестре, а који су пре неколико месеци изгубили оца, док их је мајка давно напустила, напокон могу да се радују бољим данима.

НИКОЛА ЈОШ УВЕК НИШТА НЕ ЗНА: Дом Цветковића из Ниша добија потпуно ново рухо - могу да се радују бољим данима (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Ј.Ћосин

Након објаве у медијима о трагедији која их је задесила, људи великог срца јавили су се да помогну. Помоћ стиже са свих страна, а до краја фебруара, кућа Цветковића добиће потпуно ново рухо.

Фото: Ј.Ћосин

Поред тога, по изласку из болнице, Николу чека стално запослење, а донатор су исплатили и добар део милионског дуга који су имали за струју и воду. 

-  Чули смо за ову причу из медија. Жалосно је што најпре мора нешто овако да се деси, да би људи реаговали. Ми активно радимо ”Покрени живот” куће и увек су нам отворне пријаве, али ову породицу нико до сада није пријавио за помоћ. Чим смо чули, ми смо сами изашли на терен и упознали се са породицом и људима који су се активирали да помогну.

Фото: Ј.Ћосин

- Одмах смо ступили у контакт и са фирмама и компанијама којима сарађујемо. У плану нам је да до краја фебруара реновирамо и средимо целу кућу - замена електричне инсталације, водоводне мреже, канализационе, санитарије, намештај, да се среди за један пристојан живот какав свако дете заслужује, а овде имамо шесторо малишана који су добра деца – каже Душан Миљковић из фондације “Покрени живот”. 

Фото: Ј.Ћосин

Душан Миљковић

Ова вест напокон је измамила осмехе у породици Цветковић. Баку Душанку која болује од Паркинсонове болсети, а која је месецима сама од своје скромне пензије покушавала да прехрани гладна уста и намири макар неке дугове, па себи чак ни лекове није куповала, у понедељак смо у њеном дому затекли у заграљају њених најмлађих.

- Била сам да посетим Николу, повредио је ногу, поломио зглоб, али је добро овако. Нема представу шта се дешава, да су се људи ангажовали. Када изађе изболнице сачекаће га изненађење, а ја сам се нашалила с њим да ћу да га пребијем кад изађе, он се смеје. Има најлепши осмех на свету – рекла је бака Душанка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе