ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ: Поледица на путевима, могућа магла

Танјуг

24. 01. 2022. у 07:29

ПУТЕВИ Србије указују да због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, због чега се препоручује опрезна вожња.

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ: Поледица на путевима, могућа магла

Саобраћај у Пријепољу успорен због снежног покривача / Фото А. Ровчанин

На путним правцима I приоритета/А категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице, Косова, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара.

На државним путевима 2. приоритета/Б категорије коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.

На осталим путним правцима 3. приоритета/Ц категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању на територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња!

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

Нема дужих задржавања на граничним прелазима.

На Келебији и Шиду чека се два сата, на Батровцима 180 минута

Према информацијама АМСС, на граничним прелазима нема дужих задржавања путничких возила.

На граничном прелазу Градина на теретном терминалу се чека 90 минута, на Батровцима на излазу 180 минута, на прелазима Шид и Келебија око два сата, а на Хоргошу задржавање је око сат времена.

Према подацима Путева Србије, на наплатним станицама на ауто-путевима нема задржавања возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 20. МАЈ: Сунчано и топло, до летњих 30 степени, ево када стиже промена