ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ ЕПИСКОПА ЛАВРЕНТИЈА: Српски род ће му остати захвалан за свако учињено добро

Танјуг

23. 01. 2022. у 19:40

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, свештенству и монаштву, верницима Српске православне цркве и епархије шабачке, поводом смрти епископа шабачког Лаврентија.

ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ ЕПИСКОПА ЛАВРЕНТИЈА: Српски род ће му остати захвалан за свако учињено добро

Foto: Milena Anđela

- Са тугом сам примио вест о смрти епископа шабачког господина Лаврентија, који је деценијама са великом посвећеношћу вршио бројне тешке и одговорне пастирске и мисионарске дужности, неуморно окупуљајући верни народ у земљи и ван матице - навео је Вучић.

Према његовим речима, "епископ Лаврентије је уложио огроман труд у обнављање старих и изградњу нових цркава, док је истовремено увек имао на уму да потребама верника треба приступати и на савремен начин, због чега је основао православни радио и ТВ станицу и појачао издавачку делатност, настојећи да јаким нитима повеже веру, традицију и модерно доба и да још више приближи нашу свету Цркву младим генерацијама".

- Нека му Господ подари царство небеско, а његов српски род ће му остати захвалан за свако добро које је за нас учинио - казао је председник Србије.

БОНУС ВИДЕО:

УЗ СТИХОВЕ ПЕСМЕ "ТАМО ДАЛЕКО": Сахрањен књижевник Радован Бели Марковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 18. МАЈ: Велика промена је стигла, температура нижа 10 степени, јак ветар, на југу киша и облаци, на северу сунце