ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ САНИТЕТА КОЈИ ЈЕ ИЗГОРЕО НА ПУТУ ЗА НИШ: Брат и сестра тврде - Умро је под сумњивим околностима (ФОТО)

Д.Зечевић

23. 01. 2022. у 16:51

НЕ ЖЕЛИМО никога да кривимо, али желимо да знамо због чега је наш Данијел преминуо. Да ли је и колика кривица доктора у прокупачкој болници, надлежних и оних који су га у недељу ујутру транспортовали ка нишком клиничком центру када се запалило санитетско возило, а мој брат провео на носилима 40 минута напољу на неколико степени испод нуле.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ САНИТЕТА КОЈИ ЈЕ ИЗГОРЕО НА ПУТУ ЗА НИШ: Брат и сестра тврде - Умро је под сумњивим околностима (ФОТО)

Фото: Д.Зечевић

Овим речима Катарина (29), сестра Данијела М. (35) младића из села Глашинца код Житорађе, који је у недељу ујутру око два сата иза поноћи у пратњи лекара и медицинског техничара, санитететским возилом прокупачке болнице упућен у нишки клиничко болнички центар где је и преминуо, истиче да породица жели да сазна истину о Данијеловој смрти. И док појашњава да ће обдукција која ће највероватније бити рађена сутра показати узрок смрти овог младог човека, Катарина појашњава да је њен брат у четвртак задржан у прокупачкој болници због лоших резултата, односно упале панкреаса и јетре.

Фото: Приватна архива

Данијел М.

- Рађен му је и ултразвук, а било је проблема са сондом којом су му радили дренажу жучне кесе. Та сонда је испала, после два, три сата и после тога није враћена. Међутим, нама породици пре свега није јасно зашто га из прокупачке болнице нису одмах послали за Ниш ако су увидели да су му резултати лоши него су то одлучили у суботу ноћу, односно два сата после поноћи док је ујутру и током дана докторка тврдила да је у стабилном стању и да су долазили пацијенти са много лошијем крвном сликом и лошијим резултатима - додаје Данијелов брат Томислав (34) и истиче да су санитетско возило пратили аутом отац Небојша и мајка Јасмина, који су заправо уочили да са санитетом нешто није у реду да је почео одоздо да гори.

- Крећући се иза санитета отац је увидео да ватра захвата доњи део возила и свирајући и блицајући, сигнализирао је возачу да се нешто дешава, а потом га је претекао и зауставио. Из возила које је врло брзо букнуло и изгорело, изнели су брата и боце са кисеоником, али вероватно нису стигли да извуку маску тако да је брат све време био напољу на носилима-прича Томислав и додаје да су родитељи скинули јакне као и један младић који је пролазио како би утоплили Данијела. Чак му је, каже мајка све време држала јакну изнад лица како не би удисао хладноћу.

Фото: Приватна архива

санитет изгорео

- Друго возило је дошло тек за четрдесет минута. Дошла је Хитна помоћ Дома здравља из Прокупља, а возач Хитне помоћи одбијао је да настави да вози ка Нишу, зато што то, како је рекао, није по протоколу. Међутим, пошто је мајка цвилела и молила, доктор је сугерисао возачу да га возе за Ниш - причају Катарина и Томислав који поред покојног Данијела имају још једног брата, док им је један брат 2014. године погинуо када га је прегазио ауто. 

Фото: Приватна архива

- По доласку у Ниш лекари су рекли родитељима да је Данијел довезен довезен у веома критичном стању односно полумртав. Иако су покушали све да га спасу, преминуо је у четири сата и двадесет минута ујутру - истичу Катарина и Томислав док објашњавају да његовим синовима који похађају трећи и шести разред основне школе још нису саопштилида им је отац преминуо.

Иначе, Данијел је са супругом и децом живео у родном Глашинцу, док је радио као грађевински радник у Русији и Немачкој.

ВОЗИЛО

И док се породица пита због чега су Данијела транспортовали за Ниш у два сата после поноћи и да ли је боравак на хладноћи утицао на погоршање његовог здравственог стања, Натали Николић, портпарол ове здравствене установе истиче да узрок због којег се возило запалило испитује надлежна служба као и да је пацијент евакуисан у друго санитетско возило којим је превезен до Ниша.

- Између два и три сата ујутру требао је да буде транспортован пацијент из наше болнице у нишки КБЦ, али је возач санитета приметио дим из возила. Техничар, возач и доктор одмах су евакуисали пацијента, а на лице места стигло је друго санитетеско возило као и ватрогасци - истиче Николић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 18. МАЈ: Велика промена је стигла, температура нижа 10 степени, јак ветар, на југу киша и облаци, на северу сунце