ПОТРЕСНО ОБРАЋАЊЕ МАТЕЈЕВОГ ОЦА: Постоје 3 момента који ме муче, никоме ништа не замерам

Novosti online

23. 01. 2022. у 15:24

НЕНАД Периш, отац несталог Матеја, у опсежном разговору до детаља је испичао шта га највише мучи у истрази, изразио наду да ће поново загрлити сина, али и кроз сузе поручио да ће издржати каква год судбина да га задеси.

ПОТРЕСНО ОБРАЋАЊЕ МАТЕЈЕВОГ ОЦА: Постоје 3 момента који ме муче, никоме ништа не замерам

Фото: AP Photo/Marko Drobnjakovic/МУП Хрватске/Јутјуб/РТЛ

Сви се диве Ненаду како успева у тако тешким тренуцима да остане рационалан и чврст.

- Покушавам да будем рационалан, то ми успева током дана, онда вас стигну емоције. Мука- овим речима је Ненад Периш почео причу за сарајевску телевизију "Фаце".

Упитан како се бори са толико информација, од којих су многе нетачне, он каже:

- Вероватно сам некако створио одбрамбени механизам. Разговарам са МУП Србије, њима апсолутно верујем. Има и много искрених новинара, професионалаца, и њима искрено захваљујем на свему. Разумеју како је човеку који тражи своје дете. Као и у свему, људи нека нису промишљени, па буде и дезинформација. То ничему не служи. Верујте, никоме не замерам. Имам свој проблем и томе сам окренут. Свако има своју част.

Он се нада и верује да ће ова тешка животна драма имати срећан крај.

- Мислим да ће ме сви схватити као родитеља, имати само једну ствар која вам је важна. Мене ће само истина довести до сина. Ја и даље верујем да ће бити све у реду. Докле год ме нека чињеница не демантује, живећу у тој нади. Информације стално долазе. Проблем у истрази је што полиција мора да проверава сваку информацију која је често и дезинформација. Верујте, полиција ради врло стручно и педантно. Ја сам лаик, али могу им рећи само велико хвала. Никад нећу моћи да им захвалим за све што су урадили, и са стручне и са људске стране. Знате како, сретнете се са полицајцем који се нагледао свега и свачега, па и са новинаром, па кад видите човеку сузу у оку, не губите наду у људскост, нити у срећан крај- једва је Ненад Периш изговорио ове речи.

Упитан да ли постоје "рупе" у целој причи око Матејевог нестанка да га посебно муче, одговара:

- Две рупе су врло битне. То је пре свега излазак из бара који није снимљен и који ће остати у магли, јер не знам да ли се ту нешто догодило, а ја не верујем да јесте. Друга је можда чак и важнија, то је спуштења Матеја у простор налик тераси поред реке Саве, што је ограђен простор дужине 15-ак метара и ширине десетак. Ту такође немамо снимак да видимо да ли је ту било још некога или да ли је Матеј прешао ту ограду, јер је ту косо и могуће је оклизнути се и пасти. Питао сам инспектора да ли је могуће на том месту изаћи, а да камере не забележе, јер ту има камера, а добио сам одговор: 'Да'. То су две мени посебно битне ствари, а трећа ми је сигнал Матејевог мобилног који је лоциран у близини Ратног острва. Знам да је полиција затражила од произвођача из Кореје да им достави све податке. Од Матејевог изласка из бара до тог сигнала прошло је око три сата, а тај мобилни може дати сигнал једино ако је на површини, зато ми је то врло битан податак.

Каже да је имао састанак с полицијом пре десетак дана и да ће имати поново следеће недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 18. МАЈ: Велика промена је стигла, температура нижа 10 степени, јак ветар, на југу киша и облаци, на северу сунце