"ВАЈБЕР" ТАЈНУ КРИЈЕ: Потрага за Перишем без помака, полиција проверава и мобилну апликацију

Ш. Маровић

23. 01. 2022. у 08:52

ПОСЛЕ 22 дана од потраге за Сплићанином Матејем Перишем (27), коме се 31. децембра губи сваки траг, његов налог на "Вајберу" поново је био активан 21. јануара у 21.53.

ВАЈБЕР ТАЈНУ КРИЈЕ: Потрага за Перишем без помака, полиција проверава и мобилну апликацију

Фото: Архива Новости/МУП Хрватске

Ипак, наде да би се тиме могло ући у било какав траг несталом младићу брзо су угашене, пошто је објашњено да се полиција улоговала на налог како би поново проверила комуникације из претходног периода.

Фото: Нестали.хр/МУП

Иначе, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је раније утврдила истрага, последњи пут лоциран је у близини Великог ратног острва око 2.40, 31. јануара. То је утврђено према реконструкцији кретања Сплићанина коју су направили српски органи реда. Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 до момента силаска у реку Саву, у 1.52 после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

Foto: Printskrin

Поводом мистериозног "онлајн" логовања на вајбер-налог Матеја Периша јуче се огласио и његов отац Ненад, који се и даље налази у главном граду Србије.

- Упознат сам са тим од стране полиције - каже он.

- Ради се о активностима које органи реда спроводе у склопу истраживања свих детаља о овом случају. Тако су се прикључили на "Вајбер" мог сина, како би прегледали последње разговоре и поруке које је послао. Сви раде заиста лавовски посао да се дође до било каквих сазнања, на чему сам им неизмерно захвалан. Надам се да ће што пре бити било каквих вести.

Foto: Printskrin

Податак који је окачио један од другова који поседује број Матеја Периша да је он био активан 21. јануара у 21.53 брзо се проширио и изазвао лавину коментара и на мрежама, али и наду да је нестали Сплићанин жив. Ипак, неколико корисника брзо је угасило надања његових другова рекавши да се неко од полицијских службеника улоговао и проверавао последње позиве и поруке на налогу. 

Фото Н. Скендерија

ПРОВЕРА СВАКЕ ДОЈАВЕ

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да полиција проверава буквално сваку дојаву и информацију која се доводи у везу са несталим Сплићанином. Он је истакао да у овом случају има и добронамерних и злонамерних људи који се јављају, али да би било која права информација била од велике користи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 21. МАЈ: Сунце и киша, топло до 33 степена, поподне могући пљускови