ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! Снега има на многим деоница

Танјуг

22. 01. 2022. у 18:36

НА најоптерећенији путним правцима 1. приоритета/А категорије одржавања, на бројним деоницама има снега и препоручује се опрезна вожња, саопштило је вечерас ЈП Путеви Србије.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! Снега има на многим деоница

Фото: Н. Јанковић

На осталим путним правцима 1. приоритета/А категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Београда, Ивањице, Крагујевца, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара.

На државним путевима 2. приоритета/Б категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара, Зрењанина.

На осталим путним правцима 3. приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара, Зрењанина.

Непроходан је путни правац 3. приоритета/Ц категорије одржавања - 2. А-198 Одвраћеница - Преко Брдо.

Екипе путарских предузећа 24 сата интервенишу на терену и посипају кризне деонице, наводи се у саопштењу.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима. Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

БОНУС ВИДЕО: СНЕГ У БЕОГРАДУ - Формиран бели покривач у главном граду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВЦЕ ДОБИЛЕ ЛИЧНЕ КАРТЕ: Довитљиви ученици предузетници представили своје производе на националном такмичењу у Београду