СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ У СРБИЈИ СУ ПРОХОДНИ: Павковић - На рашчишћавању снега ангажовано 1.200 људи

Танјуг

22. 01. 2022. у 16:33

СВИ државни путеви првог и другог реда су проходни, као и прилази туристичким центрима и граничним прелазима, а тренутно је ЈП "Путеви Србије" у другом степену приправности, што значи да је на рачишћавању снега ангажовано око 1.200 људи, изјавио је данас руководилац одељења за ауто-путеве у ЈП "Путеви Србије" Драган Павковић.

СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ У СРБИЈИ СУ ПРОХОДНИ: Павковић - На рашчишћавању снега ангажовано 1.200 људи

Ненад Живановић

У изјави за Танјуг, Павковић је рекао да је ангажовано и око 700 једница опреме за чишћење снега у 196 путних база у Србији, као и да има довољно соли и осталих материјала за поспиање коловоза.

- Уколико буде потребе, и у зависности од временских прилика, степен приправности биће повећан - рекао је Павковић.

Истиче да тренутно проблеме на терену праве теретна возила, јер, како каже, доста њих користи летње гуме, а не зимску опрему која је обавезна да се користи у оваквим условима.

- Због тога смо данас у току преподнева имали две ситуације на прилазу ка Београду, једна је била преко Бегаљичког брда, а друга надомак Нових Бановаца, возила су се кретала без зимске опреме и на тим местима имали смо отежано одвијање саобраћаја - рекао је Павковић.

Поред тога, додао је, такве околности отежавају и путарима да очиште снег на коловозима.

Павковић је најавио да ће, с озбиром да су рашчишћени путеви првог и другог приоритета, ускоро бити рашчишћени и путеви трећег приоритета.

Апеловао је на возаче да брзину прилагоде условима на терену, а посебан апел упутио је возачима тешких теретних возила да обавезно користе зимску опрему, као и да на деоницама ауто-путева избегавају претицање.

- Јутрос смо имали више саобраћајних незгода због тога, а на једној локацији надомак Нових Бановаца, теретно возило се кретало претицајном траком, а због отежаних услова видљивости, путничко возило га је ударило отпозади - рекао је Павковић.

БОНУС ВИДЕО:

СНЕГ У ЈАГОДИНИ ПАДА ДВА САТА: Сви путни правци за сада проходни

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УРАЗУМИТЕ СЕ! Упозорење за ЕУ из Мађарске: Верују да могу да победе Путина и окупирају Кремљ