СРБИЈА НАБАЉА НОВО НАОРУЖАЊЕ ЗА РВ И ПВО: Министар – Пратимо могућности дронова, нових ракета и летелица

Танјуг

21. 01. 2022. у 19:25

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 310. самоходног ракетног дивизиона за ПВД ангажоване у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту ваздушног простора Србије у околини Крагујевца и најавио набавку нових средстава за те јединице, саопштило је Министарство одбране.

СРБИЈА НАБАЉА НОВО НАОРУЖАЊЕ ЗА РВ И ПВО: Министар – Пратимо могућности дронова, нових ракета и летелица

Фото МО Србије

Он је поручио да грађани Србије треба да знају да се неће дозволити да небо Србије било шта угрози.

Након обиласка ракетног положаја јединице, министар одбране је истакао да њени припадници брину о нашем небу 24 сата дневно.

-Ови момци и девојке из противваздухопловне одбране спремни су да за најкраће могуће време дејствују по сваком агресорском циљу, рекао је он.

Додао је да му је драго што се у Крагујевцу спремамо и за пријем потенцијалне нове технике која ће ускоро стићи у Србију и што се наше Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана (РВ и ПВО) развија свакога дана.

Стефановић је истакао и да наш систем одбране пажљиво прати које способности развијају армије у свету.

Фото МО Србије

-Пратимо шта се дешава као светски тренд, шта су могућности дронова, нових летелица, ракета и других средстава и желимо да наша Србија набавља нову опрему и ново наоружање, али и да модернизацијом постојећег у нашој земљи будемо спремни да се суочимо са свим изазовима, нагласио је он.

Као посебно позитивно је навео то што се поред новог повећања плата за припаднике одбране од осам одсто, изградње станова и улагања у опрему, размишља и о новим могућностима побољшања животног стандарда војника.

БОНУС ВИДЕО - ОНИ НАС ЧУВАЈУ: Српски војник има најсавременију борбену опрему за све изазове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БРЖИ И ПРАВИЧНИЈИ ИЗБОР ПРОФЕСОРА: На седници Сената Универзитета у Београду измењен правилник о напредовању