ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Врхунац таласа корона вируса почетком фебруара

Novosti online

21. 01. 2022. у 18:07

ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић оценио је данас да је званичан број новозаражених вирусом корона на дневном нивоу "много мањи од стварне ситуације" и оценио да би врхунац актуелног таласа могао да буде почетком фебруара.

ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Врхунац таласа корона вируса почетком фебруара

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

- Ми ћемо још увек бити у овом таласу. Ми смо у завршетку прве фазе где млади и људи средњих година обољевају, а сада ћемо имати старије и за које се највише бринемо - казао је Тиодоровић за Радио-телевизију Војводине.

Талас корона вируса до краја фебруара

Оценио је да ће се врхунац актуелног таласа десити почетком фебруара, али да би, у случају да се повећа број оболелих од грипа, талас могао да се продужи и до краја фебруара.

Према његовим речима, иако деца већим делом лакше пребољевају вирус корона, нагласио је да то није наивна болест и да постоје могуће компликације и код мале и код школске деце, као и да ће у случају појаве грипа деца бити та која га највише расејавају

Мере Кризног штаба за школе

Епидемиолог је истакао да је подржао иницијативу педијатара који су тражили да деца након зимског распуста почну наставу да прате онлајн због тренутне епидемиолошке слике у земљи, или да се за бар 10 дана одложи полазак у школу, али да Тим за школе то није усвојио.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСТОРИЈСКИ ДОДАТАК - УВЕК КОРАК ИСПРЕД НЕПРИЈАТЕЉА: Командант армије постаје министар спољних послова