НЕЋЕ ДАТИ ДЕЦУ ХРАНИТЕЉИМА: Породица дечака из Ниша који је покушао да се убије остаје на окупу

Novosti online

20. 01. 2022. у 22:51

СЕДМОЧЛАНА породица из Ниша где петоро деце и један пунолетни момак живе са баком, неће бити раздвојена у хранитељске породице, сазнаје се у Центру за социјални рад "Свети Сава" у Нишу.

НЕЋЕ ДАТИ ДЕЦУ ХРАНИТЕЉИМА: Породица дечака из Ниша који је покушао да се убије остаје на окупу

Фото: Принтскрин

Пажња на ову породицу је скренута када је у ноћи Богојављења најстарији Н. Ц. скочио са трећег спрата јер му је, по речима баке, "све дозлогрдило". Он је прошао са огреботинама и лакшим повредама јер је пао на грање које је било спремно да се нареже за грејање.

- Малопре сам потписао решење по коме им је додељен старалац из редова радника из центра. То значи да ће тај радник интензивно пратити развој, потребе и све остало у породици. Моћи ће да се чују или виде сваки или сваки други дан. Искључили смо могућност да се неко од њих смести у хранитељске породице. Остају заједно и то са стараоцем је привремена мера. Један од браће који има 17 година је интелигентан, разборит тако да постоји нека могућност да по навршавању осамнаесте године он постане старалац - рекао нам је Зоран Јовић директор Центра за социјални рад.

Н. Ц. који је преживео пад с десетак метара има петоро браће и сестара, а њих шесторо се сналазе за обичне животне ствари. Брат и сестра од девет година су близанци, а Н. Ц. има још два брата од 13 и 17 година, као и сестру од 15. У кући ради само Никола, повремено код приватника.

Отац шесторо деце умро је октобра месеца. Он је био ратни војни инвалид који је за Србију ратовао у Хрватској и тада изгубио око у борбама.

БОНУС ВИДЕО - НЕ МОГУ ВИШЕ: Потресна исповест баке Нишлије који је покушао да се убије због немаштине

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића