МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Поносан сам на јачање Војске Србије, јасни су мотиви оних који то критикују (ФОТО)

Novosti online

20. 01. 2022. у 15:46

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић огласио се поводом реакција које је изазвало јачање Војске Србије.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Поносан сам на јачање Војске Србије, јасни су мотиви оних који то критикују (ФОТО)

Фото: МО РС

- Морам да приметим да разноразне назовистручњаке, како у земљи, тако и у иностранству,  толико узнемири сваки потез државе усмерен на јачање Војске Србије и побољшање животног стандарда српских војника да више не успевају ни да прикрију своје праве мотиве - саопштио је Стефановић. - Када се представљате као војни синдикалац, а критикујете повећање плата припадницима Војске Србије, мислим да не морам чак ни превише објашњавати шта су вам прави мотиви. Јасно је и свим припадницима система одбране, а и целој Србији.

Како је саопштено, "Када синдикатлија време у ком је Војска Србије разоружавана, распарчавана, из које је практично отерано око  30.000 људи, док су примања оних који су „претекли“ чувене трансформације његових политичара који су тада водили државу била за више од 70 одсто нижа од данашњих, слави као златно доба, то сасвим довољно говори о њему. Када нас човек ком је плата старијег водника прве класе од 368 евра из 2008. била знатно боља од ове од 645 евра назива дилетантима, нећемо се ни најмање увредити."

- Поносан сам што смо, за разлику од његових „стручних“ сабораца из опозиције, успели да припадници Министарства одбране и Војске Србије добију већ треће повећање плата од почетка прошле године. Наши војници ће уз јануарску плату добити још 8%, након претходних 17% које су добили.

- Поносан сам и што смо пронашли средства у нашем буџету да повећамо плате припадницима Гарде за још додатних 10 % с обзиром на велики број задатака који обављају. Они то и те како заслужују. А када их омаловажава неко ко се представља као њихов колега, то опет довољно говори о њему. Колико се у томе служи манипулацијама и неистинама најбоље говори и чињеница да припадници Војне полиције примају или војнополицијски додатак од 15 % на плату или трупни у зависности који је повољнији за њих - поручио је министар одбране. 

Саопштио је да ћемо "Ми наставити на све могуће начине да унапређујемо животни стандард припадника свих јединица и организационих целина система одбране. Наравно, никада нисмо ни обећавали да је могуће преко ноћи исправити све последице темељног уништавања, које су спровели његови политички другари."


- На тему станова желим да подсетим да је иза њих остало више од 20.000 војних лица са нерешеним стамбеним питањем, те је тачно да је добити кров над главом војницима био сам пусти сан, али у време његових Тадића, Ђиласа, Јеремића и осталих. Само у претходној години око 1.500 припадника система одбране решило је стамбено питање и ево баш у овој недељи у новоизграђене станове у новосадском насељу Југовићево се усељава још њих 140 са својим породицама - саопштио је министар одбране.

БОНУС ВИДЕО - ОНИ НАС ЧУВАЈУ: Српски војник има најсавременију борбену опрему за све изазове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАЖАН ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ: Патријарх Кирил поздравио повратак МПЦ-ОА у канонско општење са Српском православном црквом