ОТКРИВЕНА ПРЕПИСКА ПРИЈАТЕЉА МАТЕЈА ПЕРИША: Хрватска полиција дошла у посед порука које су размењивали Сплићани након нестанка друга

Новости онлајн

19. 01. 2022. у 16:09

ХРВАТСКА полиција и даље испитује околности које су претходиле нестанку 27-годишњег Матеја Периша у Београду. Осим што је испитала све Матејеве пријатеље, полиција је у поседу и свих порука које су они између себе размењивали.

ОТКРИВЕНА ПРЕПИСКА ПРИЈАТЕЉА МАТЕЈА ПЕРИША: Хрватска полиција дошла у посед порука које су размењивали Сплићани након нестанка друга

Фото Instagram printscreen/nestali_matej_peris_

Колико ће те поруке расветлити нестанак самог Матеја, тешко је претпоставити, али ће барем донети неку слику догађаја који су претходили његовом нестанку.

Слободна Далмација дошла је у посед дела WхатсАпп преписке између Матејевог пријатеља Б., који је био с њим у Београду те критичне вечери, и Матејеве девојке С. која је остала у Сплиту и није ишла са друштвом у Београд.

Преписке се односе дан након самог нестанка Матеја Периша и пет, шест дана након тога.

Тако Б. у првој поруци пише Матејевој девојци С.: "Ја не знам шта је њему било. Халуцигене дроге или шта. Сличне... Ми нисмо узимали, ја не знам шта је њему било."

С. му одговара: "Па не верујем да је сам па сакривао, осим ако му неко у том ђиру није понудио. Па није женско да ће му ставити у пиће."

Б. јој након тога пише: "Стварно не кужим."

Б. потом неколико дана одговара на поруке девојке С., али се оне не односе на ову тему, да би пар дана након тога између њих опет била обновљена ова прича, преноси Слободна Далмација.

Б. јој тако пише: "Може бити и то што ти говориш. Ал опет дошао би до Мира, река идем решити, не би му рекао идем да направим ђир по клубу. Не знам стварно шта да кажем."

С. му након тога одговара: "Да али успут упао у причу у том ђиру са човеком, можда није планирао то. Или та Маја користи и та чуда, да му је она неког решила."

Б. јој одговара: "Може бити стварно, колико знам Маја не користи."

С. даље пита: "А јел му било криво што сте ви са Задранима узели, а он није?"

Б. јој договара: "Није он ни знао. И то је било након што је он нестао."

Наравно, има у овој преписци чудних детаља, а то је зашто Матејев пријатељ Б. мења причу (нису узели, па јесу) и како девојка С. зна ситуацију са Задранима, преноси Слободна Далмација.

Оваквих порука има на десетине и полиција склапа мозаик потпуне реконструкције односа и догађања у клубу и после Матејевог одласка, јер реконструкција Матејеве трасе кретања и свега што је камерама видљиво је већ обављена.

Можда ови докази неће помоћи да се нађе Матеј, али ће расветлити зашто је Матеј у мајици излетео из клуба Готик у београдску ноћ и зашто је након трчања од девет минута степеницама испод ресторана Саванова кренуо према реци Сави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Слушај најновије вести и најбољу музику на радионовости.цом