ПОНОВО САСЛУШАНИ ПРИЈАТЕЉИ МАТЕЈА ПЕРИША: Двадесети дан потраге, хрватска полиција испитала и задарску екипу из "Готика"

Novosti online

19. 01. 2022. у 15:51

ХРВАТСКА полиција је и данас обавила разговоре с пријатељима несталог Матеја Периша (27) за којим се трага већ 20. дан.

ПОНОВО САСЛУШАНИ ПРИЈАТЕЉИ МАТЕЈА ПЕРИША: Двадесети дан потраге, хрватска полиција испитала и задарску екипу из Готика

Фото: М. Анђела и Нестали.хр

Наравно, из разумљивих разлога, полиција не излази у јавност са садржајем тих разговора, а као што је то већ најавио и Антонио Геровац, начелник Управе криминалистичке полиције и помоћник главног начелника полиције, није искључено да ће се с њима разговарати у више наврата.

Полиција је у међувремену открила ко је све био у "екипи Задрана" која је у ноћи нестанка била у клубу Готик непосредно поред друштва Матеја Периша и обавила разговоре са њима. И даље се проверавају неке радње везане за телефон, а хрватска полиција у свакодневном је контакту с колегама из Србије.

Није искључено да ће се идуће недеље опет одржати састанак хрватских полицајаца са колегама у Београду, али то зависи од даљих резултата потраге која, нажалост, још није дала резултат.

У међувремену се огласила и Сплићанка Маја С., коју је Матеј назвао у ноћи између 30. на 31. децембра, али она није одговорила на тај позив. Ово је први пут да је Сплићанка изашла у јавност и рекла било шта о Перишевом нестанку. Претходно су се појавиле информације да се Маја С. и Матеј Периш познају годинама. Након што је изашао из Готика смештеног у тзв. Бетон хали на савском шеталишту, Матеј Периш је трчао околним улицама, а последњи пут камера га је снимила код ресторана Саванова и види се како се спушта степеницама према платоу до реке Саве.

Српска полиција је у реконструкцији рекла како има индиција да је особа која се спушта степеницама ушла у воду и да се кретање објекта који се види у Сави поклапа са сигналом Матејевог мобилног телефона.

Али, и даље нема одговора на питања - који је био разлог Матејевог одласка из клуба и да ли је он ишао да се види с неким код Саванове и је ли то што се догађа на простору који само делом покривају надзорне камере само случајност или је смишљено "навучен" баш на то место? На та питања одговор треба да дају криминолози уз помоћ свих техничких средстава.

Подсетимо, Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, након што је изашао из клуба Готик. Његово даље кретање пратиле су сигурносне камере те је утврђено да је трчао београдским улицама, иако га нико није јурио. Само је у једном тренутку покушао да заустави такси, а онда је продужио до ресторана Саванова, где му се губи сваки траг. Камере су "покриле" девет минута његовог кретања након изласка из Готика све до ресторана Саванова, као и његов покушај да заустави такси након ког је продужио до ресторана на савској променади.

БОНУС ВИДЕО - Реконструкција кретања Матеје Периша у ноћи нестанка

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу